Site icon Lykten

Gävles nye «velkomstkvinne» har kobling til radikal moske

(Foto: Samnytt).

Det var i går at et reklameskilt utenfor den svenske byen Gävle fikk oppmerksomhet på sosiale og nye medier. På bildet kan bilister som ankommer byen se en kvinne i islamsk hodeskjerf hilse dem velkommen, noe mange har reagert sterkt på.

Kvinnen dekker til håret, halsen og skuldrene, noe som har fått sterk kritikk da folk anser at klesdrakten undertrykker kvinner og at klesplagget ikke bør fremstilles om noe typisk for en by i Sverige.

Venstresiden gikk umiddelbart til forsvar av plakaten og flere mente at det var høyresiden som hadde photoshoppet det hele for å sverte muslimer i Sverige. Dette ble avvist da noen filmet plakaten fra veien og la det ut som bevis på at det hele er ekte og laget av ledelsen i Gävle.

Nå kommer det ut informasjon om at kvinnen. Suzan Hindi, i mange år har vært aktiv i byens islamistiske miljø og går i al-Rashideen moskeen. Denne moskeen skal være ledet av imam Abu Raad, som av Gefle Dagblad har blitt avslørt som «den militante islamismens leder i Sverige».

Raad skal blant annet ha hyllet terrorgruppen IS sine terrorhandlinger i 2014 på sosiale medier og samlet inn penger til dem gjennom moskeen.

Les mer om hele saken og se bilder av de involverte på Samnytt i lenken nederst i artikkelen her.

Exit mobile version