Site icon Lykten

Grisete mennesker irriterer meg veldig

Lørdag valgte jeg å spise middag ute. Jeg dro til en sushi-restaurant i Trondheim. Det er ikke så veldig ofte jeg spiser ute, men når jeg gjør det så er det på mange måter et viktig øyeblikk for meg. Jeg forsøker å nyte det så godt jeg kan.

Som hovedregel har jeg ikke negative opplevelser når jeg spiser ute. Frem til nå har det aldri vært restauranten sin feil når det har skjedd. Ikke så vidt jeg kan huske. Når det skjer at jeg har negative opplevelser når jeg spiser ute, så er det andre mennesker. De er grisete, bråkete og oppfører seg som barbarer.

Lørdag spanderte jeg på meg en sushi-buffet. Noe som betyr at en betaler en gitt pris på et par hundre kroner, og deretter kan spise så mye en orker. En god deal på mange måter. Men problemet med slike offentlige buffeter er grisete mennesker. Mennesker som ikke forstår grunnleggende hygiene, og som forpester opplevelsen for alle oss andre.

Jeg snakker nemlig om folk som må bruke det samme fatet som de allerede har spist mat fra, når de skal forsyne seg på nytt. Noe som fører til at de klypene som man plukker sushibitene opp fra serveringsbrettet med, blir dyppet ned i gørra som folk har på tallerkenen. Mange later ikke til å bry seg om dette, selv om det står rene fat som man skal bruke hver gang man forsyner seg med mat. Å bruke et nytt fat hver gang man forsyner seg er grunnleggende kunnskap for mange av oss. Men ikke for alle.

Hvor vanskelig er det å ta et nytt jævla fat når man forsyner seg, slik at man ikke dypper klypene ned i gørra man har igjen på det brukte fatet? FOTO: Akroma.no.

I tillegg er det irriterende å se at mennesker som slikker seg på fingrene må ta i klypene med de samme slikkede fingrene, uten å i det minste bruke Antibac først. Noe som er forkastelig. Det står Antibac på disken for en grunn. Nemlig at folk skal bruke det før de tar i de faens klypene.

Misantropiens årsaker

Når jeg ser mennesker oppføre seg slik, føler jeg et stikk av dyp misantropi. Jeg tenker at disse folkene er primatiske og direkte ekle. Bærer de smitte som influensa, e-koli, salmonella eller magesjau med seg så er slike offentlige buffeter stedet hvor de deler dette med andre. Uten tvil.

På mange måter anser jeg derfor det å spise fra offentlige buffeter som noe skittent. Som å spise mat i en slags fangeleir eller noe. Mat som potensielt er smittebærende. Fordi såpass mange urenslige mennesker må spre basiluskene sine som best de kan, med å ikke praktisere grunnleggende renslighet. Greit nok at folk er urenslige hjemme hos seg selv. Men når de er ute blant andre så kan de i det minste vise et minimum av anstendighet og verdighet.

For meg er sånne ting veldig grunnleggende for mine misantropiske tendenser. Jeg føler at jeg er over slike mennesker. Bare fordi jeg er mer renslig. For meg er de skitne beist. Udyr.

Exit mobile version