Site icon Lykten

Her ber bussjåføren til Allah – og nekter å slippe inn kvinne

(Foto: Privat).

Kvinnen skulle gå på en buss på Saltarö ved 22-tiden på fredag kveld. Da hun banket på ruten nektet sjåføren å slippe henne inn, fordi han var i full gang med å be til Allah.

«Jeg ble helt sjokkert at sjåføren lot meg stå ute i mørket mens han hadde en bønnestund inne i bussen med sine to barn som var i syv- til tiårsalderen», sier kvinnen til Samhällsnytt. Det skal også ha regnet kraftig ute da kvinnen ankom bussen.

Hun opplyser at sjåføren oppførte seg aggressivt mot henne når hun til slutt fikk lov å komme på bussen, ettersom han anså at hun hadde forstyrret ham. Ettersom hun kjente seg utrygg ringte hun til en bekjent som kom til plassen og argumenterte med sjåføren.

Da kvinnen og hennes bekjente forlot bussen løp bussjåføren etter og påstod at kvinnen og hennes bekjente hadde truet ham. Sjåføren skal også ha tatt bilder av bilen og registreringsnummeret til kvinnens venn.

Trafikkregionsrådet fra Moderaterna, Kristoffer Tamsons, skriver i en kommentar på Facebook at det er «helt oppetter veggene» om opplysningene stemmer.

«At religion, sms’er, eller noen form for egne fritidsaktiviteter kan mistenkes å påvirke de reisendes service, trygghet eller sikkerhet er noe jeg vil markere mot», skriver han.

Tamson skal også ha sendt informasjonen om kvinnens opplevelse med den muslimske bussjåføren videre til SL.

«Hendelsen kommer til å bli etterforsket og jeg vil også ha en avklaring om hvordan og når man som ansatt får utøve religiøse aktiviteter, uansett om det er ombord et kjøretøy eller på annen måte ute i trafikken».

Lokale medier i Stockholm, som Sydsvenskan, skal febrilsk ha forsøkt å dekke over saken og unnskylde den muslimske bussjåføren etter at hendelsen fikk oppmerksomhet på sosiale medier.

Exit mobile version