Site icon Lykten

Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

D
DREPT: Charlie Hebdo sin redaktør, Stèphane Charbonnier, ble skutt ihjel av terrorister i Paris på onsdag.

På en «oppdatert» dødsliste som sirkulerer blant muslimske ekstremister på sosiale medier har bildet av Stèphane Charbonnier blitt stryket over. Han var redaktøren av magasinet Charlie Hebdo, som ble skutt ihjel på onsdag.

Det spekuleres at det er Islamsk stat som står bak terrorangrepet ettersom de nå ihjelskutte brødrene Chérif og Said Kouachi nylig hadde kommet hjem fra Syria.

Til venstre på Chabonniers overstrøkne bilde, kan man se den svenske professoren Lars Vilks, som er en av de som tusenvis av militante muslimer anser har begått «forbytelser mot islam».

Ytterligere ni navn finnes på listen, blant annet den danske karikaturtegneren Kurt Westergaars som i 2005 malte Muhammed med en bombe i turbanen og den nederlandske politikeren Geert Wilders, et uttalt motstander av islam.

 

TRYKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON.

Disse vil IS myrde for å «hevne sin profet, Muhammed»:

Lars Vilks – Sverige. Kunstner og karikaturtegner, kjent for å tegne profeten Muhammed som en såkalt «rondellhund«.

PÅ FLUKT: Den svenske kunstprofessoren Lars Vilks har opplevd drapsforsøk hjemme hos seg selv og lever med politibeskyttelse. I Norge blir han hetset av venstreekstremister.

Carsten Juste – Danmark. Tidligere sjefsredaktør på Jyllandsposten som i 2005 godkjente forslaget om å publisere 12 karikaturer av profeten Muhammed i avisen.

Flemming Rose – Danmark. Kulturredaktør på Jyllandsposten og den som i 2005 kom på ideen om å be 12 karikaturtegnere tegne profeten for å motvirke selvsensur.

Kurt Westegaard – Danmark. Serietegner som i 2005 ble kjent for sin karikatur av Muhammed med en turban formet som en bombe.

EN AV TRE DANSKER: Kurt Westegaard er en av tre dansker på dødslisten. Westergaard har opplevd mordplaner og drapstrusler siden publiseringen av Muhammed-karikaturen i 2005. Lever med politibeskyttelse.

Geert Wilders – Nederland. Politiker, grunnlegger av Frihetspartiet (PVV) og sterk islamkritiker. Sto bak den islamkritiske filmen Fitna og som ble invitert til det britiske overhuset for en filmfremvisning, men ble nektet innreise til Storbritannia av myndighetene av frykt for muslimske reaksjoner.

Salman Rushdie – Storbritannia. Indisk forfatter som i 1988 ble verdenskjent med sin internasjonalt hyllede roman «De sataniske vers», en bok som vakte avsky i den muslimske verden.

SATANISKE VERS: Salman Rushdie er kanskje verdens mest kjente person som islamistene ønsker drept. Skrev Sataniske Vers i 1988, som førte til drapsforsøket på forlagssjef William H. Nygaard i Norge i 1993.

Terry Jones – USA. Frikirkepastor som i 2010 truet med å tenne på en koran på minnesdagen av 11. september angrepene.

Morris Swadiq – USA. Egypter og koptisk kristen som motsatte seg byggingen av en moske ved «Ground Zero» i New York, samt var en de største forkjemperne for filmen «Innocence of Muslims».

Ayaan Hirsi Ali – USA. Somalisk kvinne som skrev manus til Theo van Goghs film Submission (Underkastelsen) fra 2004. Filmen tar opp kvinnens underordnede rolle i islam og førte til at van Gogh ble knivstukket og drept på åpen gate i Nederland i 2004 av en muslim.

UTGITT PÅ NORSK: Ayaan Hirsi Ali har fått utgitt flere bøker på norsk. Blant dem «Mitt liv, min frihet». Hennes involvering i filmen «Submission», om kvinners rettigheter i islam, førte til at hun idag må leve med politibeskyttelse.

Molly Norris – USA. Kvinnelig tegner som utlyste en «alle tegner Muhammed-dag» i 2010 etter at produsentene av South Park, Trey Parker og Matt Stone ble truet på livet av muslimer.

 

Exit mobile version