Site icon Lykten

Heterofil kristen fikk sparken fra IKEA

(Skjermbilde lgbtnation.com).

Polske politikere truer nå med boikott av Ikea etter at selskapet sparket en heterofil, katolsk mann for han var kritisk til et firma-arrangement for «LGBTQ-personer», skriver Bloomberg.

Det var i forbindelse med at Ikea satte fokus på LGBTQ-personer at en ansatt skrev et kritisk innlegg på firmaets intranett.

Mannen er heterofil, katolikk og kritisk til arrangementet.

Ikea krevde da at han skulle ta avstand fra sin personlige kommentar, noe han nektet å gjøre. Da fikk han sparken.

– Jeg ble sjokkert, jeg har blitt ansatt for å selge møbler, men jeg er katolikk og dette går imot mine verdier, sier mannen til den polske tv-kanalen TVP, ifølge Bloomberg.

Ikea forsvarte sparkingen av den katolske mannen med at man må reagere hvis det finnes en risiko for at andre ansatte blir krenket.

Hendelsen har ført til reaksjoner helt opp til den polske regjeringen.

Polens justisminister Zbigniew Ziobro, mener at dette være et bevis på at utenlandske firmaer diskriminerer ansatte som ikke deler deres verdigrunnlag. Han kaller hendelsen for en «absolutt skandale». Samtidig oppfordrer parlamentspolitikeren Patryk Jaki fra regjeringspartiet Lov og Rettferdighet til boikott av Ikea om undersøkelse av saken finner at den sparkede mannen ble diskriminert på grunn av sitt verdigrunnlag.

Ikea åpnet sin første butikk i Polen i 1991.

Exit mobile version