Site icon Lykten

Hvilket parti hører denne mannen til?

Torbjørn Røe Isaksen er det største mysteriet innen norsk politikk. I mange år har han frekventert Stortinget, men ingen vet med sikkerhet hvilket parti han tilhører.

Jeg vet i hvert fall ikke hvor denne politikeren hører hjemme. Får jeg spørsmål om det må jeg svare «vet ikke».

Og det er kanskje ikke så underlig.

Mannen er det nærmeste vi kommer en slags menneskelig kameleon. Mye Venstre, litt Høyre, kanskje en del FrP, veldig mye Sp. I tillegg er han ikke ubetydelig KrF, en hel den Ap og ganske mye SV. Kanskje også litt Rødt. Definitivt er han i Alliansen. De hvit makt-vitsene hans likte jeg godt.

Men hvem er han egentlig? Denne dresskledde fremmede. Denne mystiske og navnløse.

Sannheten er at ingen vet. Ingen kan vite hvem han er, eller hvor han tilhører. Han er bare der. Og det kommer han nok sikkert til å være også i overskuelig fremtid.

Men han er jo sikkert trivelig da. Derfor har jeg ingenting imot at han bare er der på Stortinget. Kanskje han sier noe klokt av og til. Ja, kanskje han sier noe diplomatisk også. I grunn kan jeg ikke vite noe om det heller. For ingen vet hva han sier, eller hva han gjør.

Kanskje er han bare en del av det faste inventaret på Stortinget. En del av møblementet. Går rundt der i dress og nipper kaffe. Noen må gjøre det også. Og han er definitivt riktig mann til jobben.

Tror jeg.

Jeg kan jo ikke vite med sikkerhet.

Exit mobile version