Site icon Lykten

Hvor blir det av ytringsansvaret, Tajik?

Hvor blir det av ytringsansvaret, Tajik?

Hadia Tajik, arbeiderpartipolitiker og leder av Stortingets justiskomité, forsvarer på Dagsrevyen ytringsfriheten til sine trosbrødre i Profetens Ummah.

Ubaydullah Hussain, leder i Profetens Ummah, støtter Islamsk Stat (IS). Han ønsker at Norge skal bli en del av den Islamske Staten, og ser ingen problemer med at IS korsfester vantro, hugger av hoder og setter dem på påler til skrekk og advarsel. Mohyeldeen Mohammad postet halshuggingen av den amerikanske journalisten James Foley med kommentaren «Nyt!» på Facebook.

Denne typen ytringer skal visst være en del av det offentlige ordskiftet i Det Nye Norge nå:«I utgangspunktet er det fullt ut lovlig å ytre sin støtte til terrorforherligende ideologier.» sier Tajik, som mener at islamistenes hatprat «kan bidra positivt mobiliserende for resten av samfunnet.»

Dette i skarp kontrast til hvordan islam- og innvandringskritikere i tre år har blitt klistret til Breivik og avkrevd ytringsansvar fra hennes partifeller. Raymond Johansen med flere var senest ute i sommer og krevde et oppgjør.

Hvorfor har islamistene frikort til å glorifisere bestialske drap for åpen mikrofon med mor Hadjas velsignelse, mens innvandringskritikere må utvise ytringsansvar? Ville Hadia Tajik snakket like varmt om ytringsfrihet dersom noen hadde lagt ut video av Breiviks skyting med kommentaren «Nyt!»? Tror ikke det, nei. Her lukter det hykleri.

Exit mobile version