Site icon Lykten

Islamske terrorangrep, macheteangrep og bilbranner

Frankrike: To drepte og syv skadde er resultatet etter at en sudansk mann gikk amok med machete sør i Frankrike. Mannen skrek «Allahu akbar» under angrepet og skal ha ligget på bakken i islamsk bønn da politiet pågrep ham.

Flere norske medier var motvillige mot å informere om gjerningsmannens etniske og religiøse bakgrunn, og at han skrek religiøse uttrykk i det han gikk til angrep. Franske myndigheter ser på hendelsen som et terrorangrep.

Samtidig skal det ha vært et større gjengslagsmål mellom innvandrere i byen Montpellier. Ifølge politiet skal slagsmålet ha funnet sted selv med restriksjonen innført av franske myndigheter. Gjengene skal ha brukt macheter og andre våpen, som lå igjen på bakken da det var over. Gjengene skal ha slåss om retten til narkotikasalg i området.

Oslo: Syv biler skal ha blitt påtent i det innvandrertette området Haugerud i Oslo natt til søndag. Politiet mistenker at brannene er påsatt og jakter på minst fire gjerningspersoner.

Tidligere samme natt skal tre biler ha blitt satt i brann i Lutvannsveien. Politiet utelater ikke at det kan være en relasjon mellom bilbrannene.

Exit mobile version