Site icon Lykten

«Jeg hater norske folk, bror. Hvor mange ganger skal jeg si det?» – ikke rasisme sier politiet etter brutal vold

Grov vold, ran med pistol, narkotikasalg, tyveri og rasisme er ikke nok til å bli fengslet av retten i Kristiansand. En mørkhudet ungdom, påstått å være 17 år gammel, har nå blitt idømt samfunnsstraff av Kristiansand tingrett.

To norske studenter var på vei hjem fra byen den 26. november i fjor, da de kom forbi en gruppe mørkhudede ungdommer og voksne som lagde bråk og skrek mot politiet utenfor politihuset i Kristiansand. Den ene studenten ba gjengen om å roe seg ned.

Dette førte til at ungdomsgjengen fulgte etter de to studentene og mishandlet dem grovt med slag og spark mot hodet.

 – Jeg hater det norske folk, bror. Hvor mange ganger skal jeg si det? sier den mørkhudede innvandreren til den norske studenten (21).

Deretter rettet den mørkhudede ungdommen et knyttneveslag mot studenten slik at han vakler bakover.

Les også: Kristiansand tar imot ti ganger så mange innvandrere som Oslo

Fra Fædrelandsvennen:

Den andre studenten blir slått i ansiktet to ganger slik at han faller, og blir sparket i hodet mens han ligger nede. Da studenten forsøker å reise seg igjen blir han på nytt slått med knyttet neve i ansiktet, slik at han går i bakken på nytt.

Han forteller at han på sykehuset fikk påvist hjernerystelse etter volden.

– Vi har lagt merke til dette utsagnet, men har ikke funnet bevismessig grunnlag for at dette var rasistisk motivert vold, sier aktor, politifullmektig Henrik Bjugan Hegdahl. Voldsmennene skal også ha filmet ranene og volden de utførte mot sine ofre. (Sitat slutt)

Les også: Kristiansand-ordfører priser arbeidet med å ta imot asylsøkere – vil ikke hjelpe 99-åring med sykehjemsplass

Voldsmannen har også flere grove ranssaker mot seg, blant annet med gateran med gasspistol, salg og bruk av narkotika og for å ha stukket av fra drosjeregninger.

Han ble idømt ett og et halvt år samfunnsstraff. Hans 18-årige medsammensvorne fikk 10 måneders ubetinget fengsel. Begge to må i tillegg betale 40.000 kroner i bot til ransofferet. Det kommer ikke frem i Fædrelandsvennen dekning om studentene fikk noen voldsoffererstatning.

Les også: Syrisk asylsøker siktet for overfall og voldtektsforsøk i Kristiansand

Ikke rasistisk

Det er altså ifølge politiet og aktor i Kristiansand ikke rasistisk å uttale seg negativt om en persons etniske og kulturelle opphav, før man grovt overfaller dem med slag og spark, slik at man blir påført hjernerystelse.

Hva om det hadde vært to mørkhudede eller muslimske menn, som hadde blitt fortalt:

 – Jeg hater mørkhudede og muslimer. Hvor mange ganger skal jeg si det? Før de grovt mishandler dem med slag og spark. 

Les også: Ung norsk mann mishandlet av seks-syv utenlandske menn i Kristiansand

Les også: Asylsøkere blokkerte gate i Kristiansand sentrum – truet med å brenne ned bygget

Hadde politiet og aktor, lokale medier som Fædrelandsvennen, borgermesteren og lokalpolitikerne, Antirasistisk senter, partier som Ap, SV, MDG og Rødt, latt dette gå uten å fokusere på den rasistiske uttalelsen, slik man nå gjør i Kristiansand tingrett?

Det er bare å se tilbake på hvordan de alle reagerte da Sophia Baidoo, Benjamin Hermansen, Jakob Kuteh, Arve Beheim Karlsen eller andre saker som fikk rasisme som grunnlag for reportasjer fra mediene, anklager fra Antirasistisk senter, siktelser hos politiet og domsavsigelser mot de dømte.

Og vi skal ikke lenger tilbake enn den 18. september, 2017, da en nordmann ble dømt for en lignende voldssak, hvor aktor og dommerne la vekt på rasistiske uttalelser som kom i forkant av overfallet på en afrikansk mann i den samme byen. 

Les også: Afrikansk asylsøker lo mens han voldtok norsk kvinne i Kristiansand

 

Les også: Utlendinger slo og sparket tilfeldig forbipasserende i Kristiansand sentrum

Med ovennevnte sak fra Kristiansand tingrett hvor etniske nordmenn ble utsatt for rasistiske uttalelser før de ble overfalt, så kan man klart tyde at det finnes en regel for mørkhudede som begår rasistiske overgrep og vold, og en annen for etniske nordmenn som gjør det. 

Det vil ikke bli noen marsj mot rasisme og fremmedfrykt i Kristiansand med appeller, taler og konserter. Det vil ikke bli diskutert om rasisme er et problem i byen på skoler eller i barnehager i byen. Det vil ikke bli laget konferanser eller rapporter om rasisme. 

For det er nemlig ikke rasisme hvis en nordmann blir utsatt for det. 

Les også: 19-årig asylsøker fra Eritrea dømt for overfallsvoldtekt av ung kvinne i Kristiansand

Exit mobile version