Site icon Lykten

Kjente IS-terrorister antatt å være drept dukket opp i spansk ferieby

Abdel-Majed Abdel-Bary (Foto: Privat)

En notorisk IS-terrorist som var antatt drept i droneangrep i Syria har plutselig dukket opp i Spania. Der leide han en leilighet og levde et tilsynelatende normalt liv.

Abdel-Majed Abdel-Bary og to ikke-navngitte personer ble arrestert sist mandag i den spanske turist- og kystbyen Almeria etter et politisamarbeid med britiske myndigheter.

Abdel-Bary er sønn av Adel Abdel Bari, som er anklaget for å ha drept 224 mennesker i ulike bombeangrep på ulike steder i Afrika. Han skal også ha forbindelser til terrorcellen som utførte terrorangrepet i Bataclan i Paris i 2015.

Hans sønn, Abdel-Bary som nå er pågrepet, skal ha blitt avbildet mens han holdt et avskåret hode. Han vokste opp i Nord-London og adressen hans var ikke langt unna den mer kjente IS-terroristen «Jihadi john» som var ansvarlig for å ha skåret av hodet på den amerikanske journalisten James Foley. Til felles har de alle at de har blitt født, vokst opp og gått på skole i Europa. De lekte i gatene, spilte fotball og deltok aktivt i samfunnet. Allikevel valgte de å bli islamske terrorister.

Europeiske anti-terror myndigheter sier at oppdagelsen av IS-terrorister i Europa er et stort problem.

Abdel-Bary er ikke en hvilken som helst mann fra Syria som ingen har hørt om. Han er en velkjent jihadist fra en kjent jihadist-familie, som var aktiv på sosiale medier i Syria og hadde nær kontakt med andre jihadister som var involvert i IS-terror.

Nå fant altså spanske og britiske medier en av de mest kjente IS-terroristene boende i en leieleilighet på spanskekysten.

Spørsmålet man da spør seg; hvor mange IS-terrorister og jihadister bor og beveger seg fritt rundt i Schengen-området uten å måtte vise identifikasjonspapirer? Kanskje også i Norge?

ALMERIA, SPANIA. (Google Maps)
Exit mobile version