Site icon Lykten

Kvinnelige sexturister må flys hjem til Sverige

Mark Harkin / CC BY 2.0

Det svenske utenriksdepartementet sender avgårde fly til den tredje verden for å hente svenske statsborgere som ikke har klart å komme hjem for egen hånd under koronakrisen. Til sammen skal det være hentet hjem over 5.000 personer via 130 flyvninger. Flere av de som nå blir hentet hjem er såkalte sexturister som sitter fast i flere afrikanske land.

Et av landene som svenske myndigheter har måttet sende fly til er Gambia, der flere tusen vestlige kvinner årlig reiser til på sexreiser. Også land som Marokko, Jordan og Tunisia er på listen. I Sverige kalles disse kvinnene for batikhäxor, eller asylhekser på norsk. Dette kan være alt fra unge kvinner og helt opp til bestemødre. Mange er gift og vil ikke at ektemannen skal vite hva de driver på med, andre er skilt, og vil ha omsorg og kjærlighet. Mennene håper ofte at et forhold til en europeisk kvinne skal gi dem mulighet for å komme til Europa.

Les også: Asylheksen Anna (38) hadde seksuelt forhold til to av sine elever – ble mishandlet

Men mange kaller det også for prostitusjon, menneskehandel og slaveri. De unge mennene må være tilgjengelig for kvinnene 24 timer i døgnet og gjøre alt kvinnene ber om. Noen av de prostituerte er også under myndig alder.

«Det er et sted der man kan finne eldre hvite europeiske kvinner gående hånd i hånd med unge vakre mørkhudede menn», forteller programlederen på det britiske TV-programmet This Morning. Det beskrives også som et «vestafrikansk sexparadis for pensjonerte europeere/briter». (Videoen er også lagt under her i artikkelen).

Men det er ikke bare i afrikanske land at såkalte asylhekser opererer. Det er avslørt mange tilfeller der disse tiltrekker seg arbeide og omgang på asyl- og flyktningemottak i Skandinavia og Europa, for derfra å komme i kontakt med mennene. Det ha vært flere rettssaker der kvinnene har blitt dømt for omgang med mindreårige asylsøkere.

Les også: DANMARK: 52-årig kvinne dømt for å ha sex med mindreårig asylsøker

Les også: Arbeiderpartipolitiker dømt for sex med flyktningbarn

Les også: Kvinnelig mottaksleder i Sverige hadde sex med asylsøkere på mottaket

Les også: Eldre vestlige kvinner misbruker og leder flyktningbarn inn i prostitusjon

Exit mobile version