Site icon Lykten

Livsfarlig narkotika flommer over grensen fra Mexico til USA – dreper titusenvis

(Skjermbilde ABC News)

«Dette er det verste vi har sett på 30 år», sier Dough Coleman, lederen for anti-narkotika myndighetene i USA. Mexikansk Oxycodon herjer nå i USA og tar livet av titusenvis av mennesker hvert år. Grensemyndighetene har stoppet laster med over hundre kilo av produktet på vei fra Mexico.

Tablettene er laget på billig og uhygieniske måter, og uten kvalitetskontroll. Dosen er i mange tilfeller så sterk at den kan ta livet av tre voksne mennesker. Produktet er svært billig og brukes av «vanlige» folk på fest, såvel som tunge narkomane.

Mexicansk Oxycodon og andre syntetiske narkotiske stoffer sto for 28.000 av totalt 70.000 overdosedødsfall i 2017. Det har tatt over for heroin som inntil nå har vært det narkotiske stoffet som har forårsaket flest dødsfall. Den avdøde popstjernen Prince skal være en av de som har tatt falske tabletter som innehold fentanyl.

Hvis USA hadde hatt en fungerende grense mot Mexico så ville man kunnet ha stoppet mange tusen dødsfall, da smuglingen ville kunne reduseres betraktelig. Enn så lenge ønsker venstresiden og demokratene i USA å ha åpne grenser, slik at menneskesmuglere, kriminelle og narkotikasmuglere kan spasere fritt fra Mexico og inn i USA.

Exit mobile version