Site icon Lykten

Massemorderen i Ohio var venstreekstremist – ønsket å «drepe alle fascister»

(Faksimile/Twitter/Fria Tider).

Conor Betts, som i helgen drepte ni mennesker under en massakre i den amerikanske byen Dayton, beskrev seg selv som en antirasist som ville «drepe alle fascister». Dette fremgår av hans Twitterkonto, som nå er slettet.

Det var i 01.00 tiden natt til søndag lokal tid da minst 9 mennesker ble drept og 27 skadet under en massakre utenfor en bar i Dayton, Ohio.

Twitter har nå slettet den kontoen som er koblet mot Betts, ifølge nettsiden Heavy.com. Av skjermbilder tatt fra kontoen fremgår det at drapsmannen fra før anså seg selv som tilhørende venstresiden politisk. Han uttrykte også sitt sinne over at Donald Trump ble valgt til president, samt ga sin støtte til den venstreekstreme demokratiske kandidaten Elizabeth Warren.

«Jeg vil ha sosialisme og jeg gidder ikke å vente på at idiotene til slutt skal forstå», skrev Connor Betts på sine sosiale medier.

Han beskrev også mennesker utenfor den demokratiske politisk sfæren som «nazister og «fascister», noe som blant annet Antirasistisk senter, LO og Arbeiderpartiet gjør i Norge.

«Drep alle fascister», lyder et innlegg som Connor skrev i 2017, etter en mye omtalt demonstrasjon i Charlottsville.

Man har også funnet at drapsmannen har retvitret flere innlegg fra terrororganisasjonen Antifascistisk Aksjon (AFA) og vist dem sin støtte. I Norge har blant annet Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan gjort det samme. 

Massedrapet i Dayton kom kort tid etter et annet massedrap i El Paso, Texas på lørdag, der minst 20 mennesker ble drept. I det tilfellet har media og den politiske venstresiden lagt vekt på at drapsmannen, den 21-årige Patrick Crusius, tilhører den politiske høyresiden og at motivene hans var høyreekstreme.

Exit mobile version