Site icon Lykten

Mens innvandrere får gratis bolig så dør en hjemløs brite hver 19. time i Storbritannia

(Foto: Voice Of Europe).

En hjemløs person dør i gjennomsnitt hver 19. time i Storbritannia, ifølge nylige publiserte tall.

Rapporten viser at 235 hjemløse mennesker har dødd de siste seks månedene, i alderen 16 til 104 år gamle.

Den samme statistikken fra sist år viste 449 døde på 12 måneder – i snitt en hver 20. time – noe som indikerer at tallene øker, selv med offentlig søkelys på problemet.

Mangelen på rimelige boliger og lav offentlige støtte som stenger fattige og arbeidsledige ute av boligmarkedet anses som hovedårsaken, av organisasjoner og politikere som jobber mot hjemløshet og fattigdom.

Studier gjort ved universitetet i Birmingham fant at hjemløse ble nektet adgang til grunnleggende helsetjenester og ikke sjelden utsatt for «diskriminering og stigma» fra helsesektoren, som igjen førte til «unødvendige dødsfall».

Studien viste også at hjemløse ble nektet å registrere seg for nødvendige operasjoner og ble utskrevet fra behandling uten oppfølging av fastleger.

Nye tall fra britiske myndigheter viser at antallet mennesker som bor på gaten har økt med 165 prosent de siste åtte årene.

Den britiske avisen Telegraph skriver at over en halv million innvandrere har fått boliger av sosialmyndighetene de siste ti årene. Samtidig kommer det ut historier fra britiske medier om hvordan store ikke-vestlige familier får boliger i millionklassen betalt av skattebetalerne.

 

Exit mobile version