Site icon Lykten

Muslimer vandaliserte minnesmerke for 7/7-bombene i London

På mandagen var det eksakt 9 år siden fire islamistiske terrorister gjennomførte et omfattende bombeangrep i Londons buss- og t-banenett. 52 uskyldige mennesker døde og over 700 ble skadet når de fire selvmordsbomberne utløste sine bomber i tre t-banevogner og på en buss. Terrorhandlingen har blitt kjent som 7. juli-bombingene.

I velkjente Hyde Park i sentrale London har man oppført et minnesmerke over de uskyldige som mistet sine liv i terrorangrepet, og på hver årsdag pleier etterlatte og overlevende å samles ved minnesmerket for en minnesstund. Tidlig på mandag morgen ble det oppdaget at ukjente personer under natten hadde vandalisert minnesmerket. Man hadde sprayet over de dødes navn og på flere steder var det skrevet slagord som antyder at vandalene mest sannsynlig tilhører en islamistisk gruppering. Det sto blant annet. «4innocent muslims» og «Blair lied, thousands died«, som direkte oversettes til «fire uskyldige muslimer» og «Blair (statsminister i Storbritannia når terrorangrepet ble utført) løy, tusen døde».

Heldigvis ble hærverket oppdaget tidlig på morgenen. Man rakk dermed  innkalle parkarbeidere som raskt vasket ned graffitien, slik at minnesstunden kunne gjennomføres under verdige former. Minnesstunden ble avholdt som planlagt, ved lunsjtider og ca. 150 personer skal ha deltatt.

Exit mobile version