Site icon Lykten

Nå er hver sjette nyfødte i Danmark av ikke-vestlig opprinnelse

(Foto: Den Korte Avis).

Danskene er i ferd med å bli en minoritet i sitt eget land. På bare få tiår har masseinnvandringen til landet eskalert til en slik grad at man nå har en overvekt av ikke-vestlige nyfødte på fødestuene i de største byene. På landsbasis er nå hver sjette nyfødte i Danmark av ikke-vestlig opprinnelse.

Siden Danmarks Statistik i 2007 begynte å registrere fødende kvinners opprinnelsesland, har de danske fødselstallene gått nedover. I forhold til 2017 har fødselstallene til danske kvinner falt med ca. 8.000 nyfødte. Til gjengjeld har ikke-vestlige kvinners fødselstall steget med 3.000 nyfødte i den samme perioden. Vestlige kvinner med ikke-dansk etnisitet har også økt sine fødselstall med 2.000 nyfødte.

I 2007 var hver niende nyfødte i Danmark av ikke-vestlig opprinnelse. På litt over 10 år har tallet altså steget til hver sjette. Tar man med vestlige kvinner med ikke etnisk-dansk opprinnelse så er hvert fjerde nyfødte barn av ikke-etnisk dansk opprinnelse.

Men tallene skjuler en mørkere sannhet enn den som kommer ut fra Danmarks statistikk. Dette fordi en stor del av ikke-vestlige barn som blir født blir registrert som etnisk danske, da minst halvparten av de fødende ikke-vestlige kvinnene har dansk statsborgerskap. Det er også uvisst hvor mange av de resterende ikke-vestlige barna som blir født med en mor som er dansk statsborger, mens deres far er somalisk statsborger.

I 2013 var det ca. 6.000 syrere i Danmark. I dag er det tallet økt til 42.000 og den gruppen som oftest blir registrert på fødselsklinikkene. Ca. 10.000 syriske kvinner er i fødedyktig alder, med 1.161 fødsler i 2019. På andre plass kommer tyrkere med 1.121 nyfødte. Pakistanere havner på tredjeplass med 531 barn i 2018. Deretter følger libanesere, irakere og somaliere. Innvandrerkvinner føder også barn tidligere og senere enn etnisk danske kvinner.

Alt i alt er utviklingen såpass dramatisk at Danmark, som Norge, vil oppleve at etniske dansker vil bli en minoritet i hovedstaden København innen midten av dette århundret og som helhet i Danmark innen 2070.

Kilde: Den Korte Avis

Exit mobile version