Site icon Lykten

Niqab-kledd kvinne representant for muslimer i Norge

Kilde: VG.no, NRK, Antirasistisk Senter

NY KOMMUNIKASJONSARBEIDER I ISLAMSK RÅD NORGE: Leyla Hasic (32). Hasic er mest kjent for å være den første niqab-kledde kvinnen i en TV-sendt debatt på NRK.

Fra VG:

«Islamsk Råd gjør det virkelig ikke lett for norske muslimer», skrev redaktør Didrik Søderlind i Humanist, Human-Etisk Forbunds tidsskrift, på Twitter tirsdag morgen.

Han reagerer på Klassekampens nyhet om at Islamsk Råd Norge (IRN) har ansatt nikab-kledde Leyla Hasic (32) til å drive kommunikasjonsarbeid. Hun har markert seg som forsvarer av det ansiktsdekkende sløret.

Ifølge Klassekampen er Hasic ansatt som administrasjonskonsulent. Etter stillingsbeskrivelsen er oppgavene hennes kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift. Etter det avisen får opplyst, har 32-åringen fungert i stillingen siden februar. (Sitat slutt).

Fra NRK.no:

Den nyansatte administrasjonskonsulenten Leyla Hasic (32) i Islamsk Råd Norge (IRN) har markert seg i samfunnsdebatten som en sterk forsvarer av det heldekkende ansiktssløret, skriver Klassekampen.

Regjeringen startet i fjor høst arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet. Ap, Venstre, SV, Frp, KrF og Senterpartiet har i Stortinget i høst støttet forbud i skolen – og et forbud kan være på plass i løpet av året.

Leyla Hasic fikk en del oppmerksomhet da hun stilte opp i Debatten på NRK med nikab i september i fjor. Det skal ha vært første gang en kvinne stilte opp med nikab i en norsk TV-debatt.

– Jeg mener at nikab gjør meg fri fra veldig mye. Motepress, skjønnhetspress og kroppspress, noe som er et økende problem i verden rundt, ikke bare i Norge, sa hun under debatten.

Fra Antirasistisk Senter:

Antirasistisk Senter har ofte opplevd at vi står side om side med Islamsk Råd Norge (IRN) i kampen mot fordommene, frykten og hatet som er rettet mot muslimer i Norge og Europa. Kampen mot disse fordommene er etter vårt syn en av de viktigste i vår tid. Vi er bekymret for at islamofobien er en av de største truslene mot samfunnet vårt.

Det er noe av grunnen, men ikke hele, til at vi reagerer på ansettelsen av Leyla Hasic i IRN til blant annet å drive kommunikasjonsarbeid. IRN har dessverre valgt en kommunikasjonsarbeider som vil representere et forsvinnende lite mindretall av norske muslimer, og som har framstått som unødig konfliktskapende. Muslimer i Norge fortjener bedre.

Vi forstår at kvinner som går med nikab ofte møter negative holdninger, og at det personlige valget om å bære nikab kan medføre en hard belastning. Samtidig er det et faktum at dette plagget, på et helt annet vis enn hijab, gjerne er forbundet med dypt reaksjonære holdninger – holdninger vi, som en menneskerettighetsorganisasjon, er sterkt kritisk til. Dette handler ikke minst om kvinnesyn. (Sitat slutt).

Exit mobile version