Site icon Lykten

Nordmenn slått og knivstukket i Tyrkia

Det var under en ferietur i Alanya i Tyrkia at reisefølget hadde spist og drukket på en restaurant ikke langt fra hotellet sitt, at marerittet begynte. Etter å ha blitt påtvunget ekstra alkoholholdige drikker fra personalet, uten å be om dette, ønsket de å betale og forlate restauranten. Regningen var større enn de hadde regnet med, men de betalte for å ikke skape noen konfrontasjon med restaurantpersonalet. Vel ute la de merke til at de også hadde gitt for mye i driks. De bestemte seg så for å gå tilbake og be om å få tilbake det de hadde betalt for mye.

«Spring og beskytt datteren din»

Da ble de møtt av så mange som åtte ansatte på restauranten som var bevæpnet med køller og koster, samt kniver. Den første av nordmennene som kom frem til kelnerne ble skallet ned og så startet det voldsomme angrepet, som utspant seg rett foran den 7 år gamle datteren til en i reisefølget. Da ropte en av dem til barnefaren; «spring og beskytt datteren din!»

En av de som ble overfalt, Steffen Gerardo Lisboa Iversen, måtte sy over 20 sting i ansiktet. En av de andre blødde fra et sår i over to dager etter det brutale overfallet på restauranten.

Kim-Arild Skiftesvik var en av de som ble overfalt og forteller følgende til NRK Sogn og Fjordane:

«De knuste til meg i nakken, ryggen og magen. Jeg måtte bare beskytte meg så godt jeg kunne. Men det hjalp lite.»

En av de andre i reisefølget fikk en kniv stukket gjennom kinnet:

«Det var veldig vondt. Det var et stort hull. Det var slik at jeg kunne ta tunga ut og inn av kinnet. Heldigvis ble jeg ikke kuttet opp helt frem til munnen».

 

20 STING I ANSIKTET: Steffen Gerardo Lisboa Iversen måtte opereres for knivstikket i ansiktet etter at de ansatte på restauranten på Alanya hadde gått til angrep.

Ingen hjelp fra politiet

Nordmennene skjønte at de måtte flykte og løp for livet nedover gaten. Der møtte de på en politipatrulje og forklarte hva som hadde skjedd. Politiet derimot brydde seg ikke og pekte oppover gaten til det nærmeste sykehuset.

Når reisefølget skulle anmelde overfallet så møtte de et veldig lite hjelpsomt politi. Politimannen som tok anmeldelsen skal ha nektet nordmennene en kopi av sykehusrapporten, som de ville vise når de kom hjem for å få videre behandling for skadene.

Vel hjemme er ikke alle i vennegjengen avskrekket fra å reise på ferie. Nå skal Steffen Gerardo Lisboa Iversen til London. «Der føler jeg meg trygg, og skal møte familien min der og gå på konsert med noen venner«.

Men en ting er reisefølget helt enige om; aldri mer Tyrkia!

Exit mobile version