Site icon Lykten

NSB: Ansatte må flytte til India eller Polen hvis de vil beholde jobben

Kilde: Lokmann.no

Fra Lokmann.no:

De IT-ansatte har nå nylig blitt fortalt i individuelle møter med Wipro at det ikke vil bli opprettet noen jobber her i Norge slik som de ble lovet, men om de ønsket kan de få jobb i India eller Polen. Av forståelige grunner var dette lite relevant for de ansatte. De hadde derfor ikke noe annet reelt alternativ enn å ta imot et tilbud om en sluttpakke og forsvinne fra NSB. Med dem forsvinner også kompetansemiljøet på NSBs spesialiserte IT-drift, som nødvendigvis må videreføres.

Videre i samme artikkel sier Østby Dahl at Servicedesken fortsatt skal være norsk, med egen bemanning på større arbeidsplasser og utrykning ved behov. Servicedesken skal drives fra Polen, med norsktalende bemanning mellom klokken 07 og 17 og engelsktalende medarbeidere mellom 17 og 07.

Dagens IT-ansatte har fått beskjed om at servicedesk skal bemannes med polske studenter på dagtid og av engelsktalende indere på natt.

Lokførere og konduktører ringer servicedesk får å få brukerstøtte, eller når det oppstår problemer med innlogging på Togbrett eller Jobbportalen. Ved behov reservebrett eller erstatningsbrett, og problemer med pålogging av togradio eller MT for konduktørenes del. Dette er en hyppig brukt vakttelefon og det er avgjørende, forutsatt et mål om høy togpunktlighet, at det kort responstid og minimal nedetid. Men aller viktigst er god kommunikasjon mellom bruker og brukerstøtte.

For de fleste turistengelsktalende lokførerne er det nok allerede en utfordring å snakke med IT-folk på norsk. Hvordan blir dette når språket endres til teknisk engelsk?

NYE NSB IT-SUPPORT: «Hello how may I help you?» Utkontraktering av 40 høyt kvalifiserte stillinger ved NSB sin drift og sikkerhetsavdeling til India vil muligens by på endel problemer. Men så lenge man sparer penger, så kan sikkerheten til både ansatte og passasjerer komme i andre rekke. (Foto: Illustrasjonsbilde).
Exit mobile version