Site icon Lykten

Nye direktiv for tysk politi – skal alltid informere om kriminelles nasjonalitet

(Pixabay)

Politiet i den største tyske delstaten Nordrhein-Westfalen skal i tilfelle den mistenktes skyld er bortenfor all rimelig tvil angi dennes nasjonalitet. Beslutningen blir tatt imot positivt av Volker Stennei, talsperson for den tyske presseforeningen.

«Jeg er sikker på at transparens er det beste middelet mot amatørmessige forsøk på å villede», sier innenriksminister i delstaten, Herbert Reul, fra Angela Merkels CDU.

Ifølge Reul er informasjon om nasjonal bakgrunn en del av det større arbeidet med økt transparens.

Om politiet går ut med en mistenkt forbryters nasjonalitet varierer mellom de tyske delstatene. I visse tilfeller avslører man kun dette hvis det bedømmes å være relevant for forbrytelsen eller har vært en motiverende faktor.

Les også: Sjokktall fra Tyskland: Migranter bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

Les også: Tyskland: Flyktninger står bak 90 prosent av økningen i voldelig kriminalitet

Kontroversielt

Nasjonalitet i denne konteksten fører ofte til kontrovers i Tyskland. At man unngår det påstås å være fordi man ikke vil risikere diskriminering av minoriteter. Kritikere mener allikevel at tysk politi og media skjuler relevant informasjon for å dempe kritikken mot forbundskansler Angela Merkels innvandringspolitikk, som førte til at over en million migranter ble sluppet inn i landet bare i 2015 alene.

Et eksempel på denne undertrykkelsen av nasjonalitet er Køln på nyttårsaften i 2015, da det viste seg å være i all hovedsak nordafrikanske migranter som begikk masseovergrep på fremfor alt tyske kvinner.

Les mer: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Les også: Tyskland: Innvandrere voldtar 9 tyskere hver dag

Norsk presse er ideologisk

Også i Norge har vi Vær Varsom-plakaten som gjør det mulig for redaktører og journalister å skjule kriminelles bakgrunn fra nyhetsformidlingen Vi har også fått en venstreideologisk politisering av politiet med innsettelse av venstreorienterte politisjefer og pressetalspersoner.

Les også: SJOKKAVSLØRING: Oslo-politiet innrømmer MØRKLEGGING av voldtekter utført av innvandrere

4.3. Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. Vær varsom ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.

4.7. Vær varsom med bruk av navn og bilde og andre klare identifikasjonstegn på personer som omtales i forbindelse med klanderverdige eller straffbare forhold. Vis særlig varsomhet ved omtale av saker på tidlig stadium av etterforskning, i saker som gjelder unge lovovertredere, og der identifiserende omtale kan føre til urimelig belastning for tredjeperson. Identifisering må begrunnes i et berettiget informasjonsbehov. Det kan eksempelvis være berettiget å identifisere ved overhengende fare for overgrep mot forsvarsløse personer, ved alvorlige og gjentatte kriminelle handlinger, når omtaltes identitet eller samfunnsrolle har klar relevans for de forhold som omtales, eller der identifisering hindrer at uskyldige blir utsatt for uberettiget mistanke.

Kilde: Samnytt.se

Exit mobile version