Site icon Lykten

NYHETSOVERSIKT: Drap, drapsforsøk, voldtektsforsøk, brutale narko-oppgjør, masseslagsmål på skole og mindreårige sexdukker

NORGE

ERITREISK KVINNE DREPT:

Politiet skriver i en pressemelding i kveld at de mottok melding klokka 17:23 om at kvinnen som onsdag ble fraktet til sykehuset i Levanger er erklært død. Kvinnens ektemann (27) ble pågrepet og siktet for å ha utøvd vold mot henne.

KVINNE DREPT I LEVANGER: En kvinne som nylig ankom Levanger på familiegjenforening ble drept av sine ektemann. Ekteparet var av eritreisk opprinnelse. (Foto: Levanger).

– Alt tyder på at siktede påførte henne skader ved å ta kvelertak på henne onsdag kveld, og skadene kommer av kvelertaket, sier lensmann Anne B. Ulvin.

Ektemannen har vært i Norge i tre år og er av afrikansk opprinnelse. Han har flyktningestatus og midlertidig opphold til 2018. Kvinnen, som også kommer fra et afrikansk land, kom til Levanger for kun åtte dager siden etter å ha søkt om familiegjenforening.

KVINNE FORSØKT VOLDTATT PÅ SARPSBRUA:

Tore Løwengreen, som er avsnittsleder for volds- og sedelighetsavsnitt i Østfold-politiets Felles kriminalenhet (FKE), opplyser at politiet etterforsker et voldtektsforsøk ved Sarpsbrua natt til søndag sist helg.

Voldtektsforsøket skjedde cirka klokka 04.00 søndag 26. februar på gangbrua som går parallelt med Sarpsbrua. Voldtektsforsøket skjedde på østsiden av brua.

FORSØKT VOLDATT: En kvinne skal ha blitt forsøkt voldtatt av en mann med afrikansk utseende ved gangbrua i Sarpborg. Afrikaneren skal også ha brukt vold mot kvinnen og blant annet ødelagt klærne hennes. (Foto: Google Maps).

Avsnittslederen bekrefter overfor avisen at kvinnen ble utsatt for vold, men opplyser at hun ikke ble påført alvorlige fysiske skader, men at hun fikk ødelagt noen klær i forbindelse med overfallet.

Ingen personer er pågrepet for voldtektsforsøket, og politiet er svært interessert i tips og opplysninger fra publikum. (Tips om en sak fra sist helg!).

Overgriperen beskrives å ha et afrikansk utseende, og er mellom 170 og 180 centimeter lang. Han beskrives å være 25–35 år og hadde på seg en rødlig/oransje strikkelue og hadde en sort «glatt» jakke med hette. Han snakket også engelsk til den fornærmede kvinnen.

UTENLANDSK MANN KNIVSTUKKET AV ANDRE UTENLANDSKE MENN I BERGEN

Like før klokken 6 lørdag morgen ble politiet oppringt av en mann som sa han var blitt knivstukket.

– Det var en patrulje rett i nærheten som fant mannen i Minde allé. Han hadde overflatiske kutt i mage og arm. Mannen fortalte at to menn på motorsykkel hadde angrepet ham ved gravplassen i Løbergsveien, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

De to mennene var iført hjelmer og skal ha dekket til ansiktene. Mannen som skal ha trukket frem kniven var ifølge fornærmede iført brun bukse, sort jakke og sort hjelm.

– Den fornærmede sier han ble tilsnakket på dårlig engelsk. Selv snakker han bare litt norsk. Han var på vei til arbeidsstedet sitt i Minde allé da angrepet skjedde. Mennene stakk straks av og vi har nå patruljer ute og leter etter dem, opplyser Kronen.

NORDMENN KJØPER SEXDUKKER SOM SER UT SOM BARN

Kripos og Tollvesenet slår alarm etter at det siden høsten 2016 har blitt beslaglagt totalt 21 sexdukker som ligner på barn.

– Ja. Dette er i høyeste grad overgrepsmateriale, kommer det kontant fra jusprofessor Alf Petter Høgberg ved Universitetet i Oslo når NRK spør om det å bestille en slik dukke vil omfattes av straffelovens paragraf 311.

En av dem som er siktet for å ha kjøpt en dukke ble varetektsfengslet denne uken. Mannen nekter straffskyld, men i kjennelsen skriver tingretten at de mener «dukkens utforming gjør at vilkåret i straffeloven § 311 første ledd om å anskaffe materiale som seksualiserer barn er oppfylt».

Ingen har tidligere blitt straffet for å kjøpe sexdukker som ligner på et barn.

– Disse sakene har ikke tidligere vært prøvd for retten, så vi ønsker nå å få det prøvd for retten. Vi mener at det er straffbart, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder av Voldtektsseksjonen i Kripos, til NRK.

SVERIGE

SKOLEKOKK DØMT FOR TO MORDFORSØK OG NARKOTIKASALG

Etter en vill biljakt åpnet skolekokken Ali Banzola (35) ild – en mann ble livstruende skadd og en kvinne ble truffet i armen.

Selv hevder Ali at han var på åstedet som «fredsmegler» og kalles «Kofi Annan».

Nå dømmes han til fengsel i 15 års fengsel for grov narkotikaforbrytelse, brudd på våpenloven og to mordforsøk.

DØMT FOR DRAPSFORSØK: Ali Benzola var en svensk suksesshistorie som skolekokk og fikk blant annet en pris. Nå sitter han i fengsel etter å ha blitt dømt til 15 år for drapsforsøk. (Foto: Politiet).

Ifølge Norrtelje tidning er Ali Benzola en kjent profil i Norrtälje. Så sent som for to år siden jobbet han som en skolekokk og fikk oppmerksomhet i media for sitt arbeide med å lage maten fra bunnen av med lokalproduserte varer.

Han fikk også «Årets Rospigg»-pris i 2014.

Drapsforsøket skal ha vært et oppgjør mellom to rivaliserende innvandrergjenger i byen som startet i 2013 og som skal ha utviklet seg raskt med blant annet skyting etter en narkotikakonflikt. Drapsforsøket denne gangen skal ha vært en hevn for et tidligere drap mellom gruppene.

MASKINGEVÆR: Ali Benzola kastet fra seg dette automatvåpenet etter å ha forsøkt å drepe en kvinne og en mann etter et narkotikaoppgjør i den svenske byen Norrtälje. (Foto: Politiet).

ETNISKE GJENGER I STORBRÅK PÅ SKOLE I SVERIGE

Et stort bråk som inkluderte slagsmål og mishandling fant sted på en flerkulturell skole i Hallsberg i Örebro på fredag.

Politiet fikk alarm rundt 13.42-tiden og ankom skolen der to «grupperinger» kort tid tidligere skal ha vært i fullt slagsmål inne på skolens kantine.

– Det er ikke uvanlig at slikt inntreffer. Det finnes en bakgrunn for det, sier politimannen Stefan Wickberg til den svenske avisen Expressen.

Det skal ha kommet flere anmeldelser om mishandling og skolens eiendom skal ha blitt ødelagt under slagsmålet.

Ifølge politiet skal majoriteten av ungdommene som var involvert i bråket ikke gå på skolen.

Nyheter om storbråk på skoler i Sverige har blitt svært vanlig de siste årene og det har gått så langt at flere skoler nå har installert metall-sluser med vakter for elevene.

INNVANDRERGJENGER HERJER I UPPSALA – RANER USKYLDIGE OG SELGER NARKOTIKA

Tenåringsgutter gjemmer seg i underjordiske ganger og ved togsporene på Uppsala togstasjon. Herfra begår de grove narkotikaforbrytelser og skremmer lokalbefolkningen.

Det skal være snakk om så mange som 100 enslige asylsøkerbarn som alle er tungt avhengige av blant annet heroin.

Misbruket finansieres av tyveri og ran. Blant annet skal en 89-årig tidligere lærer ha blitt brutalt slått ned og ranet midt i sentrum av byen.

Narkotikaspanere i byen viser journalisten fra den svenske avisen kanyler, rullepapir, blodige papirtørkler og fluer som sitter på halvspist og råtten hurtigmat. Overalt kan man se brente biter av aliminiumsfolie, noe som vitner om heroinmisbruk.

– Hvilket jævelskap. Man har ødelagt døren og det ser ut som om man har bodd her, iallefall sovet her, sier en av narkospanerne.

Ifølge politiet skal de fleste av de kriminelle gatebarna komme fra Afghanistan.

Vi har hatt problemer med narkotikamisbruk tidligere med blant annet motorsykkelklubben Hells Angels. Men der er tunge narkotiske stoffer som heroin forbudt.

Uppsala er ikke en storby, så 100 rusmisbrukere og kriminelle synes godt i gatebildet, sier Daniel Larsson, leder ved Uppsalapolitiet. De begår en stor del tyverier og ran for å finansierer bruken.

Exit mobile version