Site icon Lykten

Øredøvende stillhet

Der har ingen funnet det bryet verdt å kommentere at en av deres egne tok spranget fullt ut og ble fulltids-jihadist.

Det står verst til hos Antirasistisk Senter, som tross alt har ansatte som deler både politisk ideologi, samt frekventerer samme gudshus som den internasjonalt ettersøkte terroristen. Shoaib Sultan burde vel kanskje gitt lyd fra seg, når man tenker på hvor nære Dale var hans egen personlige sfære både ideologisk og religiøst. De delte valglister for Miljøpartiet De Grønne i Oslo og var begge besøkende og positive til Rabita-moskeen i Calmeyersgate i Oslo. De er begge også endel av den ekstreme venstresiden som har deltatt i arrangementer i regi av blant annet Blitz, SOS Rasisme og Antirasistisk senter.

Vepsen.no med et kobbel av tidligere kjente Blitzere, eks-terrorister og tidligere leder for det mosaiske trossamfunn(!) er ikke kjente for å oppdatere spesielt ofte på nettsiden sin. Faktisk heller sjeldent. Og da med svært lav kvalitet på det redaksjonelle stoffet. Men en slik sak ville jo vært greit for dem å kommentere med tanke på at deres engasjement mot ekstremisme. «Vepsens formål er å drive gravende journalistikk om voldelige, rasistiske, totalitære eller hatefulle og antidemokratiske miljøer og grupper.», kan vi lese på nettsiden deres. At al-Qaida nå har et norskt medlem, som ble radikalisert i hatefulle grupper midt på Oslo øst, bør vel være midt i blinken for Vepsen med tanke på ovenstående tekst? Men det er kanskje en «interessekonflikt» ute og går her, siden terroristen tross alt kommer fra deres egen bakgård og tilhører det venstreekstreme ekkokammeret hvor også Vepsens styre befinner seg.

For ikke å snakke om Radikal Portal som er den «radikale» venstresidens nyeste tenketank. Deres fokus på «høyreekstremisme» har vært tydelig og enkelte av deres skribenter har brukt mye tid på gå i dype detaljer på bakmenn, bakgrunn og ideologi i disse miljøene. Nå har de sjansen til å vise at de også kan gjøre det samme på venstresiden. Avsløre grumset i sine egne rekker. Rydde opp og trekke klare linjer for hva som er akseptabelt og hva som ikke er det. De har forøvrig tatt en forlenget «sommerferie» ifølge nettstedet selv. Bra timing. Men mange av bidragsyterne må nok svelge tungt for å innrømme at terroristen i størstedelen av sitt voksne liv befant seg i deres egen politiske sfære.

Så, Antirasistisk Senter, Vepsen og Radikal Portal. Hvor er dere? Hvorfor har dere problemer med å gå i dybden på den ettersøkte terroristen sin antifascistiske bakgrunn og hans vei fra Blitz via Miljøpartiet De Grønne og til fullblods al-Qaida kriger? Dale er jo en del av den mest ihuga hatorganisasjonen som finnes der ute som dreper folk basert på deres etniske og religiøse bakgrunn. Så kan vi spørre oss. Er han en ensom ulv, eller kom han fra en flokk?

Exit mobile version