Site icon Lykten

Palasser, yachter og vingårder – avsløringsvideo om Medvedev har 17 millioner treff

De rike og mektige lever i en annen verden enn vanlige folk. Slik har det alltid vært. Vi hadde kanskje ønsket at demokratiet og slutten på tsarer, konger og diktatorer ville gjort slutt på korrupsjonen og rikmannsklubbene.

Men menneskets natur forandres ikke og idag er de korrupte og rike ledere av FN, NATO og EU, samt statsministre og presidenter.

Våre egne som Brundtland, Jagland og Stoltenberg kan godte seg med skattefrie millionlønninger, villaer og palasser, privatsjåfører og eliteskoler for barn og barnebarn.

I USA er det avslørt at tidligere presidentkandidat Hillary Clinton tok i mot penger fra olje- og diktaturstater som bryter menneskrettigheter daglig. Og summene var i hundrevis av millioner-klassen.

Men det finnes de som tar steget et hakk opp derfra også. Her er en video laget av en russisk presidentkandidat, den 40-årige Aleksjej Navalnij, som har brukt betydelig tid og penger på å rulle opp den sittende statsminister Dmitrij Medvedevs rikdom.

Medvedevs er mest kjent for å ha vært Russlands statsminister, før han ble president. En jobb han byttet med Vladimir Putin. Og i kulissene finner man steinrike oligarker som forsynte seg av Russlands massive kull-, metall- og gassreserver etter murens fall. Vi snakker om tusenvis av milliarder av dollar i tyveri fra staten. Da er det greit å være venn og støtte de med makten, slik at man slipper unna ulovlighetene.

PRESIDENTENS YACHT: Den kan forekomme at en slik yacht vil være utenfor en presidents lønningspose. Selv Russland sin. Men dette er bare en av to yachter som president Medvedev eier. I tillegg til landeiendommer ved fjell og sjø, samt vingårder i Italia. Slikt blir det snakk av. (Foto: Yachten «Orion», tilhørende Dmitrij Medvedev).

Videoen varer i 49 minutter, men er verdt tiden for å få et innblikk i hvordan spillet fungerer på høyeste nivå.

Det skal legges til at Aleksjej Navalnij har vært i russiske myndigheters søkelys etter at han arrangerte protestaksjoner mot tidligere president Vladimir Putin og ble dømt til 15 dagers fengsel.

Om alt som kommer frem i videoen er sant, kan heller ikke garanteres, eller hvem som finansierer og støtter Navalnij. Det er sagt at han har kontakter med mangemilliardæren og valutaspekulanten George Soros. Samt at deler av hans kampanje kan være støttet av USA for å legge press på Putin og Medvedev.

Uansett er det et interessant stykke arbeid som bør ses.

Exit mobile version