Site icon Lykten

Politiet gir opp bilbrannene – vil at innbyggerne løser saken

(Foto: Samnytt.se).

En bilbrann annenhver dag er fasiten i det svært flerkulturelle området Lund i Sverige. Politiet har imidlertid ikke klart å pågripe en eneste gjerningsperson.

Nå innrømmer lokale politimyndigheter at man ikke klarer å stoppe kriminaliteten og legger ansvaret på innbyggerne i byen.

– Lundainnbyggerne må være våre øyne om vi skal løse dette, sier Ewa-Gun Westford, pressetalsperson for polisregion Syd til avisen Sydsvenskan den 25. juli.

Ifølge Westford er bilbranner et «nytt fenomen» som hun ikke kjenner igjen fra sin barndom i byen. Hva konkret som har medført denne endringen ønsket hun imidlertid ikke å spekulere i. Men hun uttaler at utviklingen er «bekymringsfull».

Westford fortsetter:

 – Tenk etter og tenk smart! Hva er det som avviker fra det normale når dere er ute og går kveldstur, lufter hunden eller – for den sak – er ute på romantisk spasertur? Som regel handler det om hva som normalt ikke eksisterer der ute og som man plutselig legger merke til.

Har fått advarsler tidligere

Den tidligere lederen for Sverigedemokraterna i nettopp Lund, Ted Ekeroth, forteller til den svenske nettavisen Samhällsnytt at det er tydelig hva som er årsaken til utviklingen:

 – Jeg tror at mange Lundainnbyggere innser hva årsaken til den økende volden og kriminaliteten i Lund er – de politiske avgjørelsene som ble tatt i stor grad i 2015 og fremover for å markant øke innvandringen til Lund, som ble gjort mot det gjeldende lovverket i Sverige. 

 – Bilbrannene begås ikke av svensker, men av innvandrere. Å late som at man ikke forstår dette er sanseløst og ytterligere et bevis på hvor politisk korrekt politiet har blitt, sier Ekeroth.

Den tidligere lederen sier også at byens politikere ble advart mot at man risikerte å bli «Malmøfisert», et nytt ord som betyr at en by eller boligområde blir utsatt for masseinnvandring som på sin side igjen medfører en ekstrem økning i kriminalitet og utenforskap, som politiet og myndighetene ikke klarer å få kontroll over.

Exit mobile version