Site icon Lykten

Premier League: Muslimsk fotballspiller med rasistisk hets mot kvinne på flyplass

Arsenal sin midtbanespiller, Granit Xhaka (24) skal ha kommet med en grov og rasistisk uttalelse mot en hvit kvinnelig ansatt ved Heathrow flyplass i London på mandag kveld.

Xhaka skal ha kjørt sin kommende svigerbror, Leonard Lekaj, også han med Kosovo-albansk og muslimsk bakgrunn, til flyplassen etter et besøk.

Det viste seg imidlertid at de ankom avgangskranken for sent og Lekaj ble nektet å gå ombord på flyet til Tyskland.

Et sjokkert vitne forteller at 24-åringen, som kostet Arsenal over 320 millioner kroner da han kom fra Borussia Mönchengladbach, skal ha kommet med en rasistisk tirade mot en av de ansatte i skranken.

Muslimske Xhaka skal ha sagt «Din jævla hvite tispe» på tysk. Dette medførte at sikkerhetsvaktene og politiet ble tilkalt til plassen.

Xhaka som er født i Sveits av Kosovoalbanske foreldre ble deretter advart og tatt med til en politistasjon i Vest-London for utspørring.

Han nekter imidlertid å ha sagt noe direkte til de ansatte på flyplassen.

Ifølge London-politiets offisielle logg skal politioffiserer ha blitt tilkalt til avgangskranken klokken 19.29 på mandag den 23. januar, etter å ha fått beskjed om at en ansatt skal ha blitt utsatt for rasistisk hets ved terminal fem.

Xhaka skal ikke ha blitt arrestert, men fulgte frivillig med til politistasjonen for avhør. Politiet vil etterforske saken ytterligere.

Hendelsen kom bare 24 timer etter at Arsenal-spilleren fikk rødt kort i en kamp mot Burnley. Xhaka skal ha et dårlig rykte for ufin oppførsel både fra tiden som spiller i Tyskland og nå i England.

Han venter allerede på en suspensjon for et annet rødt kort som han pådro seg tidligere i sesongen.

Rasisme-anklagen vil ikke gjøre livet lettere for den profilerte muslimske fotballspilleren, da dette hevdes å være et av fotballsportens største utfordringer og Arsenal manager Arsene Wenger har vært svært klar på at slik oppførsel ikke aksepteres i hans klubb.

Norske medier tier om Xhakas og offerets bakgrunn

Både TV2.no og VG.no som har kjørt saken i dagens utgaver av nettavisene sine omtaler hendelsen, men utelater å fortelle om at Xhaka er muslim og at offeret var ikke-muslimsk og hvit.

Om den samme utelatelsen hadde funnet sted om det var en hvit spiller som hadde hetset en muslimsk kvinne på flyplassen kan man bare spekulere i.

SANNHETEN: Slik er overskriften til The Telegraph. Den er imidlertid kraftig moderert da den kommer ut til norske lesere. TV2 og VGs lesere bare får informasjon om at det har vært en rasistisk uttalelse fra Xhaka. (Skjermbilde: The Telegraph).

Les også: Sveitsisk landslagsspiller Xhaka: «Jeg føler med 100 prosent albansk»

Exit mobile version