Site icon Lykten

Retriever: Ervin Kohn med i 779 norske avisartikler om Holocaust siden 2010

Ifølge tall fra medieovervåkeren Retriever har norske aviser siden 2010 publisert hele 779 artikler hvor Ervin Kohn påklager Holocaust. Artiklene er publisert i norske papiraviser og i nettaviser.

I tillegg kommer en håndfull radio- og TV-sendinger hvor Kohn har uttalt seg om Holocaust. Disse er utelatt her.

Det totale antallet på 779 artikler er da medregnet hvordan avisene siterer og gjengir hverandres artikler om dette. Til sammen 502 saker på nett, og 277 saker på papir.

Hvis vi for enkelthets skyld unnlater å regne med skuddår, og forholder oss til at hvert eneste år har 365 dager, så innebærer dette et gjennomsnitt på omtrent 97,4 Holocaust-artikler med Ervin Kohn hvert eneste år.

Med utgangspunkt i dette gjennomsnittet i løpet av et år, kan vi si det blir omtrent én artikkel for hver tredje eller fjerde dag. Men fordelingen er ikke jevn utover kalenderåret.

Antallet saker er heller ikke jevnt fordelt mellom årstallene.

Enkelte år har det vært flere Holocaust-artikler med Ervin Kohn enn andre år. Noe som kommer frem av analysetallene fra Retriever.

Her ser vi at det dukker opp 779 treff på søk etter Ervin Kohn og ordet Holocaust nevnt i samme artikkel. Søket gir 779 treff, avgrenset til norske aviser på papir og nett.

Enkelte aviser med flere saker

Avisen som har flest publiserte Holocaust-artikler med Ervin Kohn, er Vårt Land. De topper lista med 69 saker siden 2010.

På andreplass kommer Dagen med 48 saker.

Aftenposten kommer på tredjeplass med 22 saker.

Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over antall Holocaust-saker med Ervin Kohn for hver norsk avis.

Første tabell viser saker på papir, og andre tabell viser saker på nett.

[table id=4 /]

[table id=5 /]

Veldig mange saker

Norske avisers publisering av Holocaust-artikler med Ervin Kohn har variert kraftig fra år til år. Ifølge tallene fra Retriever var 2012 det store stjerne-året, med 220 publiserte artikler fordelt på både nett og papir.

Til motsetning har 2018 «bare» hatt 125 Holocaust-artikler med Ervin Kohn til nå, den 29. november. Det kan naturlig nok komme en del mer i løpet av desember. Men det må et realt skippertak til for å hente inn året 2012.

Under finner du en tabell som viser hvor mange Holocaust-saker med Ervin Kohn som har vært årlig siden 2010. Tabellen viser både nett og papir.

[table id=6 /]

Uansett så kan tallene være interessante å se. Siden de bidrar til å sette norsk mediehverdag i en bredere og mer objektiv kontekst. Det kan være spennende å se hvordan enkelte temaer prioriteres sterkt av noen aviser – mens de samme temaene nær sagt ikke får oppmerksomhet av andre.

Exit mobile version