Site icon Lykten

Senegalesisk bussjåfør satte fyr på fullsatt skolebuss med 51 barn

(Foto: Privat/Zerohedge).

Sjåføren mente at Italias strenge regler for hvilke skip som får komme i havn og myndighetenes stopp av ikke-statlige organisasjoners skip er uakseptabelt. Derfor tente han på bussen full av skolebarn, ikke langt fra byen Milano.

Politiet og militæret var raskt på plass og kunne evakuere alle barna fra skolebussen og deretter arrestere den 47-årige Ousseynou Sy, en senegaleser med italiensk statsborgerskap. Sy skal ifølge talspersoner for politiet ha ropt «Stopp dødfallene på havet, jeg skal utføre en massakre».

På videoene kan man høre barna rope og skrike i det de forsøker å løpe i sikkerhet.

Politiet ble alarmert etter at flere av barna ringte til sine foreldre for å fortelle hva som var i ferd med å skje.

Italiensk politi skal ha laget flere sperringer langs veien, men senegaleseren forsøkte å kjøre bussen gjennom disse i stor fart. Bussen ble etterhvert tvunget til å stoppe og italienske militærstyrker fikk knust vinduene og evakuert barna før de brant ihjel.

Han skal ifølge et av barna også ha helt bensin nedover midtgangen på bussen før han tente på. Enkelte av barna måtte tas til sykehus av sikkerhetsmessige årsaker, da de hadde blåmerker og var i sjokk.

Sjåføren skal ifølge myndighetene være en kjenning av politiet og det er uklart hvorfor han fikk lov å kjøre en skolebuss full av elever.

Det er uklart hvordan det å brenne ihjel 51 skolebarn vil hjelpe på den organiserte og provoserte menneskesmuglingen over Middelhavet. 

 

Exit mobile version