Site icon Lykten

Snakket om trafikkpolitiet i gruppechat – ble tatt inn i forhør og satt i stålbur

I et videoklipp som spres på sosiale medier ses kinesisk politi avhøre en mann fastspent i en såkalt tigerstol. Mannen skal ha snakket negativt om trafikkpolitiet kvelden før og umiddelbart ha blitt tatt inn for å forklare seg om sin forbrytelse.

I klippet fremgår det at mannen i en gruppechat har sagt noe om byen trafikkpoliti, som ikke ble satt pris på av myndighetene, som lytter til all kommunikasjon og sporenstreks pågrep mannen.

Mens to politimenn gjennomfører avhøret, filmer en tredje, mens mannen uttrykker sin anger og bedyrer at han nå har innsett at hans uttalelser var feil.

Klippet har blitt lagt opp av Himalaya Global som sier seg å være en gruppe som forespråker frihet, demokrati og rettsstatsprinsippene. Man henviser til protestene i Hong Kong der man har motsatt seg blant annet et lovforslag som skulle tillate utlevering av mistenkte kriminelle til Fastlands-Kina, og mener at dette er hva som kan skje.

Tigerstoler brukes av det kinesiske politiet for å unngå forbudet mot tortur, da det offisielt er sett på som en fastholdelsesanordning. Fanger kan settes fast i disse under flere dager.

Exit mobile version