Site icon Lykten

Sør-Koreas president: «Donald Trump fortjener Nobels fredspris»

Under det historiske møtet mellom Nord-Koreas diktator Kim Jong-Un og Sør-Koreas president Moon Jae-in på fredag ble man enige om nedrustning på den koreanske halvøya.

Kun to ganger tidligere har siden Koreakrigens slutt i 1953 har de to landenes ledere møttes tidligere. I 2000 og 2007. Møtet denne gangen ble ansett som «meget vellykket» og begge partene har uttrykt en sterk vilje til å slutte fred.

Møtet skjedde i den demilitariserte sonen ved grensen mellom Sør- og Nord-Korea og begge de to lederne gikk hånd i hånd over grensen.

Et historisk møte mellom Nord-Koreas og Sør-Koreas ledere fant sted sist uke.

I en uttalelse klargjorde de to landene at man skal streve etter en «kjernevåpenfri koreansk halvøy gjennom fullstendig nedrustning».

Etter møtet har det blitt spekulert i om Sør-Koreas president skal får Nobels fredspris.

Han selv mener at en annen person har fortjent prisen mer.

President Trump burde vinne Nobels fredspris. Alt vi behøver nå er fred, sa Moon ifølge Reuters.

Foto: Det hvite hus

Moon har også tidligere uttalt at Trump har hatt et stort ansvar for det faktum at de historiske fiendene har begynt å snakke med hverandre igjen.

Allerede i Januar sa den Sør-Koreanske presidenten at fredssamtalen mellom Nord- og Sør-Korea til stor del er president Donald Trumps fortjeneste.

Trump forbereder seg nå for et eget møte med den Nord-Koreanske diktatoren Kim Jong-Un, og dette planeres å finne sted iløpet av de neste tre-fire ukene, ifølge Reuters.

Nobels fredspris annonseres i oktober hvert år og deles ut i den 10. desember i Oslo rådhus. President Trumps forgjenger, Barack Obama, vant prisen under sitt første år i Det hvite hus, med begrunnelsen «President Obamas ekstraordinære innsats for å sterke internasjonal diplomati og samarbeid mellom folk».

Exit mobile version