Site icon Lykten

Sosialdemokrater undertrykker ytringsfrihet på universiteter

En studie fra Storbritannia har funnet at en majoritet av konservative studenter føler ubehag ved å uttrykke sine politiske meninger på universiteter. 

Forskere ved King’s College i London spurte 2.000 studenter om deres tanker rundt ytringsfrihet på universitetsområdet og i forelesningssalene.

59 prosent av de konservative studentene sa de var motvillige med å uttrykke sine meninger på universitetet.

De viste en betydelig større motvillighet enn de 36 prosentene som tilhørte den venstreorienterte meningsfæren på det samme spørsmålet.

Studenter som støtter miljøpartiet var de mest komfortable med å uttrykke sine meninger, og kun 32 prosent av dem sa de var motvillige til å avsløre sine politiske meninger. 

Alt i alt viste studien at 25 prosent – en av fire – studenter var motvillige eller redde for å diskutere med sine medstudenter.

 

En skremmende del av studien viste at studentene mente at ytringsfriheten er i fare i høyere grad i det britiske samfunnet, enn på universitetet. 22 prosent av studentene mente at ytringsfrihet under trussel ved deres institusjoner, mens over halvparten, 51 prosent, mente at ytringsfriheten er truet i det britiske samfunnet.

Et positivt resultat fra studien var imidlertid studentenes ønske og krav om ytringsfrihet i samfunnet. 81 prosent mente at ytringsfrihet er mer nødvendig nå enn noensinne.

64 prosent mente at unge mennesker i dag er mindre åpne for støtende eller utfordrende tale enn tidligere yngre generasjoner.

Exit mobile version