Site icon Lykten

Spill: Broforce

Spillet Broforce er et ultravoldelig sidescrollende plattformspill som ble utgitt i oktober 2015. Denne uken var spillet på salg på Steam, så jeg kjøpte det for 25 kroner. Grunnen er at jeg elsker denne type pikselerte spill med enkel grafikk, fordi de ofte har veldig bra spillbarhet. Minecraft er et eksempel på det.

I spillet inntar du rollen som en «bro». En hypermaskulin stereotypisk actionhelt som skal bekjempe terrorisme. Noe som bekjempes med å skyte og sprenge alle de slemme figurene til himmels. Spillet har mye blod og action, og det er veldig underholdende og humoristisk. Et stort pluss er også at spillet har ulike muligheter for multiplayer over nett. Både versus og samarbeid. Veldig kult.

En «bro» er en hypermaskulin stereotype fra gamle actionfilmer som Rambo.

Grafikken i spillet er utrolig fet, selv om den er pikselert. Her har utviklerne virkelig lagt seg i selen for å skape et spill som både ser og føles bra. Spillbarheten kunne neppe vært særlig bedre. Men jeg vil anbefale å bruke en slags håndkontroller med stikker for å spille. Selv om det til nød lar seg spille med vanlig tastatur.

Pikselgrafikk kan være en bra ting i slike spill.

Menyen til spillet, eller kartet om du vil, er skikkelig 3D. Der du flyr rund på en liten jordklode i et helikopter og velger oppdrag. På en måte minner den grafikken litt om grafikken fra spill som Worms.

Kartet du velger brett på er originalt utformet som en sfære.

Volden i spillet er helt fantastisk morsom. Blod, gørr og kroppsdeler flyr til alle kanter i spektakulære eksplosjoner. I det som på overflaten kan se ut som et enkelt spill, har spillutviklerne trolig lagt mye tid i å skape en morsom opplevelse med masse gladvold. Jeg tar meg selv flere ganger i å le høyt av de ville actionscenene.

Et annet pluss er at spillet ikke krever kraftig maskinvare. Selv spiller jeg det på en relativt gammel Mac.

Kort og godt er Broforce et spill som jeg virkelig vil anbefale.

Exit mobile version