Site icon Lykten

Storseier for nasjonalistisk parti i tysk delstatsvalg

Det nasjonalvennlige og patriotiske partiet Alternativ for Tyskland, AfD, gikk kraftig fremover i både Sachsen og Brandenburg, der man avholdt delstatsvalg på søndag, skriver Bild.

AfD ble grunnlagt så sent som i 2013, men har allerede blitt en alvorlig trussel mot de etablerte og tradisjonelle venstrepartiene.

I helgens delstatsvalg i Sachsen og Brandenburg ble partiet den store seierherren. De første resultatene viser at AfD fikk hele 27.5 prosent av stemmene i Sachsen og 22.5 prosent i Brandenburg.

Begge delstatene ligger i den østre delen av Tyskland, der støtten for AfD er betydelig større enn i vest. Partiet lykkes allikevel ikke å bli det største partiet i noen av de delstatene som avholdt valg. I Sachsen ble kristendemokratene (CDU) størst, mens sosialdemokratene (SPD), vant Brandenburg.

Resultatet sender allikevel sjokkbølger inn den tyske riksdagen som nå opplever at deres makt er i ferd med å bli utfordret av partier som er diametralt ulikt dem på sentrale politiske valgsaker som innvandring, velferd og sysselsetting.

Kilde: Fria Tider

 

Exit mobile version