Site icon Lykten

Ny studie: Barn fra den tredje verden mangler empati

Ifølge studien har et fem år gammelt barn til ikke-vestlige innvandrerforeldre i gjennomsnitt betydelig mindre utviklet empati, mindre muligheter for å samarbeide og vanskeligere for å uttrykke følelser enn et treårig dansk barn.

De genetiske forskjellene vekker bekymring.

UROVEKKENDE: Professor Dorthe Bleses mener resultatene er urovekkende og må få konsekvenser for det pedagogiske arbeidet med barn. (Foto: Universitetet i Århus).

Forskerne bak rapporten kaller resultatene «ekstremt urovekkende», ifølge den danske avisen Information.

– Jeg tror ikke at dette er overraskende for de lærerne som daglig arbeider med barn. Men for mange andre kan resultatene fremstå som spektakulære. Det finnes markante forskjeller mellom disse gruppene av barn og det er viktig at vi er bevisste om det når vi utvikler det pedagogiske arbeidet i Danmark, sier professor Dorthe Bleses ved universitetet i Århus.

Les mer: Lav IQ forklarer hvorfor innvandrere ikke integreres

Kan være årsak til overrepresentasjon på kriminalstatistikk

Et innvandrerbarn fra den tredje verden ligger altså i gjennomsnitt to år etter i sin mentale utvikling sammenlignet med sine etniske danske kamerater, ifølge studien. Det legger også grunnlaget for at de i større grad faller inn i et kriminelt liv senere i livet.

– Disse barna har fått dårlige kort på hånden og når de kommer inn i utdanningssystemet så kan man være bekymret for at de ikke klarer å gjennomføre skoletiden sin. Dette fører til at de slutter eller på andre måter mislykkes i å fullføre sin utdanning, og da blir det vanskelig, sier kriminologen Linda Kjær Minke ved Syddansk Universitet til Information.

HØY KRIMINALITET: Andregenerasjons innvandrere er ifølge nye studier svært overrepresentert på kriminalitetsstatistikken i Danmark. Dette til tross for at de er født, oppvokst og integrert i Danmark. En av grunnene skal være at de har lavere utviklete empatiske evner helt fra de første leveårene, som aldri rettes opp. (Foto: Local Eyes).

Les mer: Studie: Andregenerasjonsinnvandrere mer kriminelle enn sine foreldre

Les mer: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les mer: Danmark: hver fjerde ikke-vestlige innvandrer begår lovbrudd

Relatert:

Exit mobile version