Site icon Lykten

Ny studie: Blondiner mest intelligente

Den rasistiske stereotypen om at blondiner er dumme er en myte som har levd i Vesten siden 1800-tallet og ofte blir gjengitt av venstreorienterte medier og i filmer den dag idag.

Men nå har forskere ved universitetet i Ohio gått gjennom IQ-resultatene til nesten 11.000 amerikanske hvite kvinner. Resultatet viser at blondiner har et 1-3 poengs forsprang til sine brun-, rød- og mørkhårede medsøstre.

Blonde kvinner har i gjennomsnitt 103.2 i IQ, mens brunetter har 102.7, rødhårede har 101.2 og mørkhårede har et gjennomsnitt på 100.5 i IQ.

HØY IQ: Alle kategoriene skåret høyt hos universitetet i Ohio sin studie. Kun 1-3 prosentpoeng skilte blondinene fra sine medsøstre med brunt, rødt og svart hår. (Foto: Shutterstock).

Professor Jay Zagorsky uttaler på universitetets hjemmeside at «Studien viser overveldende bevis for at det ikke bør være noe diskriminering mot blonde mennesker, basert på deres intelligens».

Selv om stereotypen har gitt utslag i en rekke vitser, så kan den faktisk ha alvorlige konsekvenser i det virkelige liv for blonde mennesker.

SLÅR HULL PÅ MYTEN: Professor Jay Zagorsky ved universitetet i Ohio har laget en studie med ca. 11.000 hvite kvinner. Den viser at blondiner skårer høyest på IQ-tester.

Undersøkelsen tar steget ennå videre: «Blonde har større sannsynlighet for  å bli klassifisert som genier og har mindre sannsynlighet for å ha ekstremt lav IQ i forhold til kvinner med andre hårfarger, noe som forteller at stereotypen om den dumme blondinen er en myte».

Zagorsky og forskerteamet ga seg ikke med å bare presentere resultatet av studien, men de forsøkte å forklare den også.

– Hvis blonde har et lite overtak, så kan det være at de mest sannsynlig vokste opp i hjem med mer intellektuell stimulering.

1. april spøken som ble virkelighet

Når Frieord sin skribent undersøkte saken fikk han opp en lignende sak fra 2014, skrevet av den venstreorienterte nettavisen The Local. Men der forsvarte avisen myten og løgnen ved å lage en nesten identisk sak som denne fra Ohio, bare under premisset at det hele var en april-spøk.

Det viser at dette er en myte som bare ikke spres blant vanlige folk, men også sitter langt inne i våre medier og institusjoner.

Exit mobile version