Site icon Lykten

Svensk TV gir tips for å unngå å bli ranet på gaten: «Kle deg som en fattig person»

(Foto: Pixabay).

TV4 Nyhetsmorgon er et av Sveriges mest sette TV-program og tar for seg aktuelle temaer og nyheter, med gjester i studio. Denne uken fikk de besøk av Sven-Erik Alheim, leder for Brottsofferjouren (tilsvarende Landsforeningen for voldsofre i Norge).

Det var i anledning en gateran som endte med drap på en 18 årig mann i Gøteborg på onsdag, at TV4 inviterte til debatt. 18-åringen skal ha vært ute og gått på gaten da han ble forsøkt ranet på sin mobiltelefon og halskjede. Da han nektet å gi fra seg verdisakene sine ble han stukket ihjel på plassen.

Les også: Stor økning av voldtekter i Sverige første halvår 2019

Les også: Partileder for Moderaterna er sjokkert: Sverige har nå en skyteepisode hver eneste dag

Hendelsen skal noe overraskende ha skapt sterke og offentlige reaksjoner i Sverige. Et land som jevnlig opplever skyting, bomebeangrep og drap på åpen gate i storbyene, uten at verken myndigheter eller media ønsker å sette fokus på årsakene til utviklingen. Tvert imot forsøker man istedenfor å dysse ned kriminaliteten og sette fokus på å bekjempe etniske svenskers negative holdninger mot masseinnvandringen. Et slikt eksempel fant sted på TV4 Nyhetsmorgon, der man snudde fokuset mot ofrene istedenfor overgriperne og årsakene bak drapet.

Sven-Erik Alheim fra Brottsofferjouren uttalte følgende til TV4s journalister etter drapet:

«Man pleier å uttale, at hvis man ønsker å minske risikoen for å bli utsatt for ran, så skal man kle seg fattig og se ut som om man ikke eier noen ting. Men det er også en underlig oppførsel, at man selv skal oppføre seg på en spesifikk måte. Men det er jo sant, at en oppfordring til å se fattig ut, kan minske risikoen for å bli utsatt for en kriminell handling».

VIDEO: Fortvilt mamma ønsker å flykte fra den svenske flerkulturen

Les også: SVERIGE ANNO 2018: Skyting, drap, skyting, drap, bomber, drap

Ifølge Sven-Erik Alhem så er det vanlig at kriminelle individer bærer kniv, noe som er veldig farlig, ettersom det blir et våpen man enkelt kan bruke. Han mener også at offeret kan få livslange traumer. Alhem sammenligner raneren med et rovdyr som leter etter de svakeste byttedyrene, og at en ungdom er lettere å angripe enn en voksen mann som «ligner på Rambo».

Utviklingen i Sverige går så raskt utforbakke samfunnslig og kriminelt at landet nå har et rykte på seg med begrepet «Svenske tilstander» og «Se på hva som skjer i Sverige«, som brukes internasjonalt av blant annet den amerikanske presidenten, Donald Trump. Utenlandske ambassader i Sverige advarer nå også sine innbyggere om å passe seg for islamsk terrorisme, gateran og grov kriminalitet når de besøker Sverige.

Les også: Volvo-sjef vurderer å forlate Sverige på grunn av den økende kriminaliteten

Les også: Raqqa? Mosul? Nei, Linköping, Sverige!

Her et lite utdrag av nyheter fra Sverige fra den siste uken alene:

 

Exit mobile version