Site icon Lykten

Svenske myndigheter bryter samarbeidet med venstreekstrem organisasjon

Expo, søsterorganisasjonen til Antirasistisk Senter i Sverige, har fått en alvorlig knekk i troverdigheten sin. Nå har svenske myndigheter nektet å bruke organisasjonen som medhjelper til å lære opp myndighetspersonell i «høyreekstremisme». Årsak? Expo ses ikke lenger på som en objektiv formidler av informasjon og kunnskap, men som en politisk venstreekstrem aktør.

Expo mottar årlig millionsummer fra skattebetalerne for å bedrive såkalt «antirasistisk arbeide». En million kroner var øremerket et prosjekt for å utdanne «etterforskere, aktorer og dommere» med å jage innvandringskritikere på internett.

En intern mail som den svenske nettsiden Samnytt har fått innsyn i, forteller at svenske påtalemyndigheter ser på Expo som en politisk aktør som utgjør en risiko for at myndighetene ikke lenger vil anses som objektive og sannferdige, og at «visse grupper i samfunnet vil miste tiltroen til vår upartiskhet».

Også Domstolsverket i Sverige har kommet til samme konklusjon.

Det hele omtales nå som en «fiasko» for Expo som i mange år har levd av å skape uro, rasisme og bygd opp forskjeller med ulike mennesker i Sverige.

Exit mobile version