Site icon Lykten

Svenske myndigheter vil forby runer og norrøne symboler

(Foto: Samnytt.se).

Den svenske regjeringen utreder nå muligheten av å forby bruken av runer og norrøne symboler. Ifølge justisminister fra Socialdemokraterna, Morgan Johansson, så er man misfornøyd med at såkalte nynazister bruker blant annet Tyr-runen som symbol.

Forslaget har møtt stor motbør fra Åsatrusamfunnet i Sverige, og man har blant annet startet en underskriftskampanje med foreløpig over 6.000 underskrifter og skal demonstrere foran den svenske riksdagen imorgen, fredag den 24. mai, mellom klokken 14 og 16.

«Å forby runer og forhistoriske tegn vil være det samme som å forby vår egen historie, kultur og tro – og vår rett til å uttrykke disse på grunn av politiske tolkninger som ikke hører hjemme i Åsa-sfæren», skriver Åsatrusamfunnet.

Det er også kjent at de samme nynazistene ofte trener, er mye ute i naturen, ikke drikker, ikke røyker, behandler dyr bra, spiser sunt og noen av dem er vegetarianere. Det kan fort bli vanskelig for svenske myndigheter å forby alt politiske grupper bedriver i så måte.

Det er ennå uklart om svenske myndigheter vil gå etter den politiske ideologien islam, som er forkledd som en religion, etter dette. Eller jødedommen. Begge religionene har svært hatefulle, rasistiske og voldelige passasjer i sine hellige bøker og skrifter. 

Exit mobile version