Site icon Lykten

Tanzanianer (16) i retten for to voldtekter og knivran i Oslo

Det er NRK og NTB/Osloby.no som kan melde at rettssaken mot den 16 år gamle tanzanianeren starter i tingretten i Oslo imorgen.

NRK velger imidlertid å omtale tanzanianeren og afghaneren som «tenåringsgutter» og «gutter», «guttene» og «kameratene», selv om NTB sin originalartikkel tydelig fremhever deres bakgrunn og nasjonaliteter.

Forbrytelsene og overgrepene var av så svært grov karakter at ofrene har slitt med traumer og sjokk, samt har måttet gå i terapi.

Blant annet skal det ene offeret, en 17 år gammel jente som var alene på jobb på en Narvesenkiosk, ha fått kniv mot halsen og blitt spurt om hun ville dø. Det andre offeret, en 15 år gammel jente, skal ha blitt slått i ansiktet og kvalt inne på et hotellrom i Oslo sentrum, mens hun ble voldtatt på tur av de to utenlandske ungdommene.

Fra Frieord:

Sak 1:

To ungdommer fra henholdsvis Afghanistan og Tanzania sitter nå i varetekt hos Oslo-politiet, etter å ha blitt pågrepet for en svært grov voldtekt av en ung jente på Oslo vest.

Jenta jobbet alene på en Narvesen-kiosk i Bogstadveien på søndag kveld og var i ferd med å stenge kiosken rundt 20-tiden, da de to innvandrerne kom inn. Jenta trodde de to skulle varme seg, men fant fort ut at de hadde helt andre motiver for kiosk-besøket.

TRAVEL GATE: Narvesen-kiosken ligger i en av Oslos travleste gater. Allikevel kunne to innvandrere gjennomføre et brutalt ran og voldtekt av en ung kvinnelig ansatt, uten å bli observert eller tatt. (Foto: Google maps).

Den 16-årige tanzanianeren skal ha dratt opp en kniv og holdt den mot halsen på den unge jenta. Deretter skal han brutalt ha voldtatt henne. Han sa blant annet til jenta: «Vil du dø i dag?»

Etter voldtekten skal de to ha forlatt kiosken med et ukjent pengebeløp. De ble imidlertid fanget på overvåkingsfilm. Politiet skal ha brukt store ressurser på å finne gjerningsmennene og vurderte å gå ut med beskrivelse av dem. De ble imidlertid pågrepet av en patrulje ved Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo, etter å ha blitt gjenkjent av vektere.

Sak 2:

Afghaneren (17) og tanzanianeren (16) skal ha voldtatt en 15 år gamle jente inne på et hotellrom i Oslo i begynnelsen av desember i fjor.

– De slo henne i ansiktet og på kroppen, tok kvelertak på henne og voldtok henne mens hun gjentatte ganger sa nei og gjorde motstand, står det i tiltalen som er tatt ut av statsadvokatene i Oslo, skriver Nettavisen.

Overgrepet anses som en grov barnevoldtekt.

Ifølge NTB er den 16 år gamle tanzanianeren registrert som innvandret til Norge, mens den 17 år gamle afghanere kom til Norge som 8-åring.

Begge de to er tidligere straffedømt.

Relatert:

Exit mobile version