Site icon Lykten

Titalls millioner slaver i Afrika i dag – venstresiden helt stille

Nigerias myndigheter fant nylig 45.000 statsborgere som var tatt som slaver av slavehandlere og solgt til menneskehandlere i Mali. Mange av de som blir solgt er barn og ungdom, og noen ble tatt mens de gikk på skoleveien. Over en million nigerianere bor i Mali og nærmere 20.000 av dem er tvunget ut i prostitusjon. Ifølge amerikanske myndigheter skal også nærmere 10 millioner unge gutter som går på koranskoler være tvunget til å tigge på gatene. Barnehjem, fosterhjem og religiøse bygninger er også ofte kun skalkeskjul for fabrikker og fengsler hvor slavene blir voldtatt og kvinnene blir tvunget til å føde barn som deretter blir solgt.

Andre land hvor dette skjer i omfattende utstrekning er Senegal, Elfenbenskysten, Sør-Afrika, samt en rekke mindre vest- og sentraleuropeiske land på kontinentet. I alt skal amerikanske myndigheter ha identifisert 40 ulike land hvor dette fenomenet strekker seg til.

Ikke sjelden blir de afrikanske barna, kvinnene og mennene sendt til muslimske land i Nord-Afrika og Midtøsten som Saudi-Arabia, Oman og Emiratene, hvor de utnyttes seksuelt og blir brukt i slavearbeide. Også Kinas tunge investeringer i Afrika har fått følger for slavene, da disse ofte jobber på hoteller og gruver, drevet av kinesiske selskaper. Kinesere har et heller dårlig forhold til menneskerettigheter og dermed har slavene kommet i en situasjon der både slavehandlere, lokale politimyndigheter og de som kjøper tjenestene samarbeider for å tjene penger på dem.

Kilde: The News Observer

Exit mobile version