Site icon Lykten

TV2s USA-korrespondent amok på sosiale medier – hang ut familie med bilde og navn

Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 2.0 Generisk / Nordiske Mediedager

Anti-Trump aktivisten og TV2s utenrikskorrespondent, Fredrik Græsvik, hadde en heller dårlig dag på jobben i går. En TV2-seer var på Græsviks offentlige Facebook-profil og debatterte med journalisten i forbindelse med avsløringen av Mueller-rapporten som viste at Græsvik og alle de store mediene hadde holdt leserne for narr i over to år.

Plutselig valgte Græsvik å henge ut mannen med bilde, navn og gå etter mannens kone. (Ja, du leste riktig).

Les også: Forbundsleder i LO, utenrikskorrespondent i TV2 og journalist i Dagsavisen hetser kvinne: «Ta selvmord», «Nazist», «Rasist»

Etter at uthengingen fikk skarpe reaksjoner fra andre brukere på Facebook, valgte Græsvik å slette hele tråden. Men nettet fanger og journalist på Resett, Kenneth Olsen, fikk tatt skjermbilder av det hele. 

Fra Resett:

Han klikket seg deretter inn på mannens profil og så at han var avbildet med en kvinne.

– Er hun som står sammen med deg enig med deg siden du har fotografert henne sammen med dine meninger, skrev Græsvik.

– Jasså, du går på familie også nå? Lavmål, svarte mannen.

– Ja, veldig lavmål, kontret Græsvik.

Rasisme, hat og fokus på hudfarge

TV2s utenrikskorrespondent har tidligere vært aktiv på sosiale medier og kalt folk han ikke er enige med for rasister og nazister og har hetset folk med nedsatte funksjonsevner. Han har også selv kommet med rasistiske betraktninger på sine oppdrag for TV2, blant annet i forbindelse med dekningen av Trumps presidentkampanje.

Hillaryrally i Texas. Her det sennepsbrunt. Mange tusen mennesker. Jeg ser ikke en nyanse av hvitt. – Ville han fått fortsette i TV2 med en slik uttalelse? (Skjermbilde/Twitter).

For de som vil se en såkalt objektiv journalist som skal formidle informasjon, nyheter og saklig innhold til sine lesere så anbefaler vi ikke å lese på Giævers Twitter eller Facebook-profiler, da de ser mer ut som kampanjekontoret til Hillary, Barack og Ocasio-Cortez. Dette rådet gjelder forøvrig for ALLE norske politiske journalister som lever av statsstøtte i noen form.

 

Exit mobile version