Site icon Lykten

Tyrkia truer EU og Norge med ny strøm av velferdsmigranter

Ifølge den tyrkiske utenriksministeren Mevlüt Cavusoglu må visumplikten for tyrkiske statsborgere til Europa droppes innen oktober, ellers river Tyrkia istykker opp den tidligere inngåtte avtalen og slipper løs migrantflommen til Europa igjen.

Avtalen gjaldt at Tyrkia skal motta milliarder av kroner i økonomisk støtte, samt få tilgang til Europa, hvis de setter en brems i antall mennesker som får bruke Tyrkia som transittland inn i vårt kontinent.

En annullering av denne avtalen vil få konsekvenser helt til Norge, da migrantene er på jakt etter de nasjonene med de beste velferdsgodene, noe spesielt Skandinavia er kjent for.

Dette ble sist uke kommenter av EU-kommisjonens ordfører Jean-Claude Juncker.

Les mer: Tyrkia presser EU – kan bli åpne grenser helt til Norge

40.000 tyrkere demonstrerte i Tyskland

På søndag demonstrerte rundt 40.000 tyrkere i Köln for å vise sin støtte til den tyrkiske diktatoren Erdogan. 2.700 politimenn ble utkommandert for å passe på tyrkerne, noe som kostet tyske skattebetalere millioner av euro.

Demonstrantene skal ha ropt «Tyrkia», samt viftet med Tyrkias nasjonalflagg.

Les mer: Beviset: Her bomber Russland gigantisk kolonne som kjører olje fra terrorgruppen IS til Tyrkia

STØTTER DIKTATOREN: President Erdogan i Tyrkia har stor støtte blant eksil-tyrkere i Tyskland. Nylig møtte over 40.000 tyrkere opp i byen Köln for å vise sin støtte.

Diverse andre muslimske og etniske grupper tok også til gatene i storbyen og det skal ha oppstått gatekamper mellom disse, samt med tysk politi.

Under demonstrasjonen ønsket man å vise en tale av Erdogan på storskjerm, noe en tysk domstol satte et forbud mot.

Tyske myndigheter frykter at at det mislykkede kuppforsøket som nylig fant sted i Tyrkia og spenningen i landet kan spre seg til Tyskland.

Det bor ca. tre millioner tyrkere i Tyskland, som utgjør en femtedel av alle innvandrere som bor i landet.

Les også: Norsk barnefamilie slått og knivstukket på ferie i Tyrkia

ORDENSVAKTER: De fleste tyrkere som bor i Tyskland beholder sin religion, kultur og familiestruktur. Integrering inn i det tyske samfunnet eksisterer omtrent ikke, noe som har ført til at en stor majoritet av tyrkerne mottar sosialbidrag og er utenfor arbeidslivet. Dette koster Tyskland og tyske skattebetalere milliarder av euro hver år.

Menneskrettighetsbrudd

Recep Tayyip Erdogan skal etter kuppforsøket ha fengslet titusenvis av mennesker, inkludert soldater, journalister og akademikere. Han skal også ha inndratt 50.000 pass til statsborgere han ikke ønsker skal forlate landet.

Alt i alt skal diktatoren ha sparket over 66.000 mennesker. 43.000 av disse innen skole og utdanningssektoren.

Det skal også ha forekommet flere brudd på menneskerettighetene under urolighetene som fulgte kuppforsøket. Bilder av forslåtte og drepte mennesker kom ut via sosiale medier, i det Erdogan og hans parti tok til seg enda mer makt i landet.

Les også: Tyrkiske myndigheter beslaglegger kristne kirker og erklærer dem for «statlig eiendom»

Tyrkia er medlem av NATO og ønsker også å bli med i EU, men den siste tids hendelser har satt denne søknaden mange tiår bakover i tid.

Relatert:

Exit mobile version