Site icon Lykten

Tyrkisk innvandrer skjøt ihjel ekskone på åpen gate

De dødelige skuddene ble avfyrt ved lunsjtid, nær et torg med butikker i Hvidovre, en drabantby i Københavnsområdet. En 28 gammel kvinne, Sinem Fener Denirhan, lå hardt skadet igjen på bakken. Når politiet og ambulansen kom frem til plassen viste kvinnen fortsatt svake livstegn. Men hennes liv gikk ikke å redde og hun døde på plassen, under en halvtime etter skytingen.

Vitner sier at de hørte Harun Fener rope «Fucking luder», før de hørte skuddene som tok livet av kvinnen.

Den myrdede kvinnen, som også var mor til en tre år gammel gutt, oppgis å ha tyrkisk statsborgerskap. Gjennom vitneopplysninger ble politiets innsats rettet mot kvinnens tidligere ektemann, 33-årige Harun Fener, også han med tyrkisk bakgrunn. Fener rømte etter mordet fra plassen i en bil. Ved 16-tiden fikk imidlertid en politipatrulje øye på hans bil, og etter en kortere biljakt kunne Fener pågripes.

Danske medier oppgir at mordet ikke skal ha bakgrunn i den såkalte æres/skamkulturen som finnes i muslimske miljøer, men at det var spørsmål om et «vanlig» relasjonsdrama.

DREPT AV SIN EKSMANN PÅ ÅPEN GATE I KØBENHAVN: Sinem Fener Demihan hadde i lang tid vært i konflikt med sin eksmann, begge med tyrkisk statsborgerskap. På tirsdag ventet eksmannen på henne på gaten og skjøt flere skudd i brystet og benet hennes. Kvinnen døde av skuddskadene kort tid etterpå. (Foto: Privat).

Blant beboere i Hvidovre er stemningen opprørt, ettersom morderen skjøt vilt rundt seg midt i et område med butikker, et område det dessuten finnes mange barn i grunnet sommerferien på skolene. Risikoen for at noen uskyldige skulle kunne ha blitt skadet av kulene til morderen var derfor nærliggende.

Æresvold og drap i Danmark

Siden 2007 har man registrert over 280 æresrelaterte volds og drapssaker i Danmark. Siden 90-tallet har man fått dom i over 25 saker der æresdrap har vært motivet.

Ekstrabladet

BT

DR

 

 

 

 

Exit mobile version