Site icon Lykten

Tyskland: Eldre mann inviterte flyktning inn i sitt hjem – fikk halsen avskåret

Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International / Kora27

Det går knapt en uke uten at det rapporteres om et drap utført av en flyktning, asylsøker eller migrant fra den tredje verden et sted i det vestlige Europa. 

Blekket var knapt nok tørket på vår forrige sak, der en 69-årig svensk kvinne ble funnet brutalt drept i sitt eget hjem av en afghansk flyktning, før en lignende historie kommer ut fra Tyskland.

Les også: Nok en kvinnelig asylaktivist drept av enslig flyktningbarn

Denne gangen var det en 85 år gammel mann som hadde åpnet sitt hjem til migranten som ble brutalt knivdrept.

Les også: Sjokktall fra Tyskland: Migranter bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

Les også: Flyktning med kniv holdt kvinne som gissel utenfor flyktningsenter i Hamburg

Les også: Stadig flere knivrelaterte forbrytelser i Tyskland

Les også: Tyskland: 18 år gammel asylsøker voldtok og drepte eldre og syke

Historien startet med at den den eldre tyske mannens datter jobbet på et «refugees welcome»-senter i byen Zwickau. I den forbindelse kom hun i kontakt med en 20 år gammel afghansk flyktning.

I august i fjor anbefalte hun sin 85-årige far å ansatte migranten som sin personlige assistent og senere også for å utføre en del andre oppgaver som hagearbeide og rydding, som den eldre mannen ikke lenger orket å utføre. 20-åringen fikk også lov å bo hos 85-åringen i huset hans.

Les også: Syriske flyktningbarn bevæpnet med kniv angrep eldre ektepar utenfor kjøpesenter i Tyskland

Les også: Tyskland: Flyktning overfalt og voldtok 79-årig pleietrengende pensjonist mens hun besøkte sin avøde søster grav

Arrangementet sluttet imidlertid i en – ikke uventet – tragedie. Natt til lørdag besluttet den unge afghanske migranten ifølge aktor å skjære halsen av 85-åringen som hadde åpnet hjemmet sitt og hjulpet ham økonomisk. Mens han sov. 20-åringen stjal deretter drapsofferets bil og dro fra huset.

Flyktningen ble påtruffet kort tid etterpå av en politipatrulje og arrestert. Han skal ha fått et utvisningsvedtak og det er uklart om mannen drepte 85-åringen for å kunne bli i landet, selv om det betydde et liv med tre måltider, trening og utdannelse i et komfortabelt tysk fengsel.

Les også: Syrisk flyktning hyllet som «rollemodell for integrering» – forsøkte å skjære strupen på sin arbeidsgiver

Les også: TYSKLAND: Flyktning med kniv holdt gravid kvinne som gissel på flyktningsenter

Stemningen i Tyskland skal nå være spent etter flere drap begått av ikke-vestlige innvandrere den siste tiden. Innenriksminister i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, Lorenz Caffier har i en uttalelse oppfordret innbyggerne i regionen å «ikke utnytte mordet på den tyske 85-åringen for politisk vinning».

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av to tyrkere i Tyskland

Exit mobile version