Site icon Lykten

Utenlandsk narkomiljø sprer seg til nabokommunene – politiet pågrep 60 ungdommer i storaksjon

Kilde: OAvis.no, Moss Avis

FOLLO POLITISTASJON: Her på Follo politistasjon i Ski har de pågrepne ungdommene måttet avlegge urin- og DNA-prøve, ta fingeravtrykk, samt blitt avhørt. To av de pågrepne, i 18- og 19-års alderen, sitter i varetekt med siktelser som kan gi inntil 10 års fengsel. Politiet har også tatt beslag i narkotika og brukerutstyr, ifølge etterretningsleder Lars Abelsen. (Foto: Frieord.no).

Fra OAvis.no:

De pågrepne er i hovedsak i alderen 16–20 år, og noen av de pågrepne er over 20 år.

Det var for rundt to år siden at politiet begynte å se konturen av et miljø som har utviklet seg i det politiet mener er en bekymringsfull retning. I januar startet de etterforskningsarbeidet som ledet til en storaksjon tirsdag og onsdag, hvorpå altså 60 personer har blitt pågrepet.

Mye av narkotikasalget foregår på skolene i området, og aksjonen har fått navnet «Oppegårdmiljøet», fordi kjernen i miljøet holder til der, melder NRK

– Vi har fått mange bekymringsmeldinger og tips om narkotikabruk blant ungdommer i distriktet, særlig i Oppegård. Vi har derfor etterforsket ungdomsmiljøet siden jul. Vi oppdaget raskt at problemet var omfattende. Dette er som en kreftsvulst som bare vokser seg større og større om den ikke stoppes, sier etterretningsleder Lars Abelsen til Facebook-siden til politiet i Follo.

Han forteller at det som starter med eksperimentering med narkotika for flere har endt opp med depresjoner og frafall fra skolen.

– I noen tilfeller også vold og trusler. Vi vet at noen av ungdommene kjøper narkotika fra organiserte kriminelle gjenger i Oslo og opparbeider seg narkotikagjeld. NRK har vært med oss både i forkant og under aksjonen, sier han til politiets egen side. (Sitat slutt).

Exit mobile version