Site icon Lykten

Har venstresiden knust seg selv med Trumps avhuggede og blodige hode?

Bildet av Kathy Griffin med Trumps blodige og avkappede hode, minner skremmende om hvordan IS-terrorister holder sine uskyldige ofres hoder opp i sine propaganda-videoer.

Det er ingen humor, ingen politikk og ingen smak i noe slikt. Men venstresiden har presset på og flyttet markørene for hva som er tillatt så lenge at selv noe slikt grotesk virket greit for både fotografen og CNN-verten da de gjennomførte bildene.

Man har rett og slette mistet sitt moralske kompass et sted på veien.

På nettet er stemningen at det har gått for langt. Folk begynner å bli ordentlig lei.

Å kritisere sine politiske motstandere er legitimt. Å slå et slag eller to under beltestedet er endel av gamet. Men å gå «full retard» som det heter, er noe som venstresiden nå har gjort til en olympisk idrettsgren.

Det kommer ut undersøkelser som viser at 90 av  100 paneldeltakere og intervjuobjekter på politiske TV-program i USA er imot Trump. At 90 prosent av nyhetene om Trump i massemedia er negative til ham både som person og som president.

Alt vinkles negativt, uansett om det er et dokument som er underskrevet eller slipset til presidenten. Selv ikke familien slipper unna. Sønnen, kona, datteren..alle får hetsende artikler skrevet om seg. Daglig.

Men så kommer altså tidspunktet da noen mistet oversikten helt og trodde at et blodig avkappet hode av den sittende presidenten var noe som var innenfor rimelighetens grenser.

Det er det ikke.

Trumps 11 år gamle sønn skal ha sett på TV da bildet av Kathy Griffin og det blodige hodet kom på skjermen. Gråtende løp han til sin mor i sjokk over det han trodde var et ekte bilde av hans far.

Men selv da holdt ikke venstresiden igjen på sosiale medier. Påstander om at Trumps sønn er dum som ikke forsto at det var en dukke, pluss flere andre nedverdigende uttalelser kom i etterkant. Mot en 11 år gammel gutt.

BLODIG HODE: Slik ser det ut når man har mistet anstendigheten sin.

UFORSTÅELIG: Barnebokforfatter og TV-kjendis, Ken Jenner, kom med denne tweeten. Det finnes mange flere, men det holder å lese disse for å forstå hatet.

Den eneste måten man kan svare på er å vise venstresiden at man ikke spiller slike spill. At man ikke blir med på en slik utvikling. At man har anstendighet, ære og moral. Den kastet venstresiden ut med badevannet da Trump vant valget.

Men det er ikke bare Kathy Griffin som spiller på det å drepe Trump og hans familie. Jevnlig kommer det ut trusler og uttalelser fra medier og kjendiser om hvordan de ønsker at de selv, eller noen, kan myrde presidenten. Og hans familie, inkludert hans 11-årige sønn.

Du kan lese artikler om drapstruslene og hatet her, her og her.

Venstresiden destruerer seg selv med slik oppførsel. Vi kan bare lene oss tilbake og se på at de gjør det.

Det tok CNN et helt døgn å finne ut at man skulle sparke Kathy Griffin. Men det var først når man oppdaget at det ble reagert på internett og sponsorer begynte å trekke seg at man følte man måtte handle. Det sier endel om klimaet hos «flaggskipet» CNN, som ser på seg selv som rosinen i mediepølsa.

SATT LANGT INNE: CNN måtte til slutt sparke Kathy Griffin etter bildestuntet. Men det tok litt lenger tid enn normal i slike situasjoner.

I tillegg har flere selskaper som bruker Griffin i sine i sine reklamer trukket seg fra samarbeid med henne. Et casino hvor hun skulle opptre som standup-komiker har også kansellert opptredenen hennes.

I Norge var det bare Dagbladet som viste bildet av Kathy Griffin, VG omtalte saken, men valgte å ikke vise bildet, mens Aftenposten, TV2 og NRK helt valgte å overse nyheten det første døgnet den kom i internasjonale medier. Dette er de samme mediene som har kastet seg over de mest infantile angrepene og omtalene av presidenten og slått dem opp på førstesiden på sine nettsider. Denne gangen var det altså ikke interessant.

Les også: Tok feil om både Brexit og Trump – norske mediers kollektive selvmord

Les også: Kjære venstremedier: Tusen takk!

Les også: Aftenposten-journalist sprer falske nyheter – vil ikke debattere da han blir konfrontert

Exit mobile version