Site icon Lykten

VIDEO: Venstreekstremister angrep mann under 1. mai demonstrasjon i Sverige – hadde på seg «feil» t-skjorte

Mannen som kaller seg selv «Ulven» på Youtube sto på tirsdag ved venstreekstremistenes 1. mai-demonstrasjon i Gøteborg sentrum, ikledd en t-skjorte med en bilde på den spanske generalen Francisco Franco.

Det som skulle være en politisk provokasjon, ble deretter til et grovt og brutalt overfall av «Ulven» med slag og spark. Flere av venstreekstremistene brukte også flaggene sine til å slå mannen med.

Mishandlingen fortsatte da mannen falt til bakken. I videoen kan man tilogmed se personer med gule vester, som vanligvis betyr ordensvakt, delta aktivt i mishandlingen.

Horeunge! Rasistsvin! Tror du at du klarer dette, eller? hører man venstreekstremistene hvese i forbindelse med angrepet.

Det ble ikke bedre da den venstreorienterte avisen Expressen skulle dekke mishandlingen av mannen.

«Nazister til angrep mot demonstranter – en skadet», lød venstreavisens første overskrift.

Deretter endre man overskriften til «Nazist skadet etter bråk – ført til sykehus».

Til slutt ble overskriften endret til «Høyreekstremist angrepet – forstyrret venstredemonstrasjon«.

Ulven, som ble kjørt til sykehus på grunn av kraftige blødninger og måtte sys i hodet etter det brutale angrepet, sier til nettsiden Samnytt at mediene som skrev om mishandlingen og pekte ham ut som «nazist» ikke engang hadde snakket med ham.

Jeg er ikke med i noen politisk organisasjon og er ikke engang aktiv politisk utenfor min kanal på Youtube. Det var riktig slemt gjort av politiet. Jeg synes det er riktig dårlig gjort å si en sak som ikke stemmer, sier han til nettavisen.

Ulven ble for alvor kjent i vårt naboland da han under 1. mai-demonstrasjonen i den sammen byen i 2016 gikk først med et skilt med påskriften «Heller død enn rød». Bildet av mannen ble spredt tusenvis av ganger på sosiale medier og latterliggjorde venstresiden som marsjerte med kommunistiske flagg bak ham.

Overfallet og mishandlingen av Ulven blir imidlertid ikke fordømt av venstresiden i Sverige. På Twitter ble de som slo mannen hyllet av blant annet en ansatt på nettopp avisen som kalte ham nazist, Expressen.

Ulven sier til Samnytt at han ikke har planer om å slutte med sine aksjoner, til tross for venstreekstremistenes brutale overfall på ham i går.

HELLER DØD ENN RØD: «Ulven» trollet kommunistene under 1. mai-demonstrasjonen i Gøteborg i 2016. Da han ønsket å provosere dem med en t-skjorte av den anti-kommunistiske spanske statslederen Franco under årets demonstrasjon, gikk venstreekstremistene til voldelig angrep.
Exit mobile version