Site icon Lykten

Youtube feirer sensurering: Skryter av å ha slettet 100.000 videoer for «hatprat»

SLETTER BRUKERE: Youtube har innført sine egne personlige ideologiske regler for innhold. Dette medfører at man sletter brukere som har et politisk syn utenfor den venstreorienterte sfæren. (Pixabay)

Nettgiganten Youtube informerte nylig om de har fjernet 100.000 videoer og 17.000 brukere for «hatprat»-overgrep i det andre kvartalet i 2019, noe som representerer en femdobling fra den forrige perioden.

Den Google-eide videokanalen informerte om sensureringen på sine offisielle sider, der man blant annet skrøt av å ha slettet over 500 millioner kommentarer, en dobling fra forrige kvartal.

Les også: Lekkasjene fra Google: «Vi skal stoppe Trump» – «Jødiske konservative er nazister»

Youtube skrøt også av å ha opprettet et sannhetsministerium, kalt «Intelligence Desk», som overvåker hva brukerne er opptatt av og skriver om på plattformen. Youtube skal ha så mange som 10.000 ansatte hvis oppgave er å slette og sensurere innhold.

Nettgiganten avslørte også at 750.000 av videoene som ble slettet siste kvartal var et resultat av advarsler fra såkalte «godkjente varslere». En av disse er den sterkt diskrediterte hat-organisasjonen Southern Powerty Law Center (SPLC), som er både kjent og dømt i amerikansk rett for personangrep og løgner om personer de er uenige med politisk.

Les også: Nå er det krig!

Rapporten om sensureringen og slettingen av brukervideoer kommer tre uker etter at administrerende direktør Susan Wojcicki uttalte at man ønsket å «balansere stemmene, men også sørge for at de samme stemmene fulgte reglene for sunne samtaler i samfunnet». 

Stalin ville vært stolt av Google.

Kilde: Breitbart

Exit mobile version