Site icon Lykten

Retrospill: Zombies Ate My Neighbors

Spillet Zombies Ate My Neighbors ble utgitt til Super Nintendo og Mega Drive i 1993. Det er et omtrent fullstendig hjernedødt shoot ’em up-spill (også kalt shmup). Men spillet er til gjengjeld veldig morsomt. Dessuten er spillet litt vanskelig også.

I spillet spiller du som protagonistene Zeke og Julie. Tospillerdelen er kul, da det handler om å samarbeide om å slå brettene. Men enspillerdelen er også bra.

Handlingen og plottet er veldig enkelt. Noe som var vanlig på den type retrospill som dette en gang i tiden. Du spiller som en liten gutt (og jente) som opplever en invasjon av zombier og annet overnaturlig i nabolaget. Her er det din oppgave å redde verden.

Bevæpnet med blant annet vanngevær, brusbokser, ispinner, bestikk, tallerkener og en rakettkaster, skal du redde så mange uskyldige mennesker som mulig fra de overnaturlige vesnene. Når du har reddet alle personene på et brett, dukker det opp en dør som du kan gå gjennom. Når du går gjennom døren er brettet ferdig, og poengene dine telles opp. Her sier det seg vel selv at jo flere mennesker du redder fra den sikre død, desto flere poeng får du.

Brettene er varierte. Alt fra hagelandskap og suburbane områder, til kjøpesentre og gamle pyramider. Fiendene du møter i spillet er tilsvarende stedstypiske. Zombier på kjøpesenteret, mumier i pyramidene, og varulver i gamle slott. Spillet har til sammen 48 brett.

Til tross for spillets enkelthet, er det et underholdende retrospill som jeg liker godt. For å spille denne type retrospill på data, er det en fordel med en god håndkontroller. Slike får du tak i på for eksempel Teknikmagasinet, og andre steder som har den type ting, og de koster gjerne ikke mer enn rundt en hundrelapp. Egnet håndkontroller får du også på Amazon og eBay. Selv bruker jeg en billig SNES-kontroller med USB-tilkobling. Men vær obs på at håndkontrollerne som er av SNES-typen kan variere i kvalitet. Jeg har nå en fra RetroBit som jeg er fornøyd med. Tidligere hadde jeg en dårlig en fra RetroDevil som gikk i stykker etter relativt kort tid.

For den som liker retrospill er det vanskelig å gå feil med dette spillet. Det har den sjarmen som gamle spill har, og det har en god spillbarhet.

Exit mobile version