Site icon Lykten

Podcast #14 – Anders Tronstad i samtale med Demokratenes leder, Geir Ugland Jacobsen

(Podcast rett under teksten). I intervjuet snakker Geir om mange av sine tanker rundt valget og sin tid som leder i partiet. Han sier også litt om utfordringene rundt det å være et nasjonalkonservativt parti; og hva dette egentlig betyr i praksis. Partiet har vært utsatt for en kontinuerlig valgmanipulasjon fra media sin side:

«Vi har ikke fått tilgang til normal pressedekning overhodet, samtidig som Rødt og MDG har blitt løftet opp og frem. Den dagen vi får pressedekning, så er det fordi vi har tatt feil om noe. Det har vi så langt ikke fått. Politikerne gjør akkurat det som passer dem mellom valgene, men når det er valgår så hører de litt på velgerne til valget er over. Slik vil ikke vi ha det.»

Listen to «Podcast #14 Anders Tronstad i samtale med Demokratenes leder, Geir Ugland Jacobsen» on Spreaker.

På spørsmål om hvilke ambisjoner partiet har før lokalvalget, sier han at han er veldig optimistisk, spesielt på grunn av den voldsomme medlemsøkningen partiet har fått. Antall betalende medlemmer har tidoblet seg siden han meldte overgang til Demokratene i slutten av desember 2020.

Man kommer på ingen måte unna vindkraft, ACER og det grønne skiftet, og Demokratene mener at miljøvern er viktig, men klimahysteriet kav de ikke gå med på. I tillegg mener de at det har det blitt gjort så mange og grove overtramp mot grunnlov og befolkning, at dette bør medføre riksrett. Det samme gjelder forholdet til lockdown for å bygge ut helse-systemet, men hvor ingen nye intensivplasser har blitt opprettet.

Geir sier at: «Stortinget har nesten blitt en boble, hvor de innbiller hverandre at de sitter på fasiten for hvordan vi skal ha det i fremtiden. At vi skal bo i maurtuer, oppgi nasjonal suvereniitet og legge våre liv i andre lands hender. Det har jeg ingen tro på i det hele tatt. Masse naive tanker som er livsfarlig for et lite land som Norge. Vi har ikke matvareberedskap, medisinberedskap eller sykehusberedskap. Vi har jevnt og trutt bygget ned sengekapasitet fra 40.000 til 11.000 samtidig som folketallet har steget med nesten 50%. Dette er en politikk som nesten er suicidal.»

«Det må også være en leveringsplikt og garanti for kraft slik at denne ikke eksporteres om man ikke har nok lager. Det bør settes en makspris på 50 øre inklusive nettleie og alle mulig andre avgifter. Dette skal være forutsigbart. Vannmagasiner skal aldri tømmes helt. Vi bør oppgradere de anleggene vi har, og ikke bygge nye som ødelegger naturen. I Norge er det kaldt, og vi vil ha 22 grader i stua for å holde oss friske. Vi må ha en beredskap for mat, energi og drivstoff. Vi kan ikke stoppe hjulene i samfunnet ved å gjøre det for dyrt å være deltagere. Det skal ikke være slik at det blir for dyrt å utføre vanlige dagligdagse aktiviteter.»

Anders Tronstad spør: Hva mener du om Taliban på Norgesbesøk?

«Dette var jo mye styggere enn det Sylvi gjorde, da hun hadde et MEME på FB hvor hun mente at AP var mer opptatt av immigranters ve og vel enn den norske befolkningen. Støre gråt sine krokodilletårer og sa at Sylvi måtte gå–noe hun også til slutt gjorde. Hun måtte også bedt om unnskyldning mange ganger. Sylvi burde nå si at Støre vanærer norske falne, og de bifaller en menneskefiendtlig ideologi som beviselig diskriminerer kvinner og barn, mishandler dyr og er den er helt forkastelig. Du gir dem anerkjennelse ved å ta dem til Norge, og de får støtte fra skattebetalere. Disse folkene ønsker kun å ta livet av oss, og det er ingen grunn til å støtte dem. Sylvi måtte tre av, men for AP får det ingen konsekvenser. FRP bør si takk for sist og forlange hoderulling.»

Her følger en transkripsjon med tidsstempler på intervjuet. 

#01 – Intervju med Geir Ugland Jacobsen. Hvordan er formen nå etter valget? Vi har et veldig godt politisk produkt, men media boikotter oss hele tiden.

Forventningene var veldig høye, så for enkelte ble det nok en nedtur. Vi hadde ingen spesielt sterke fylker, men var jevnt over gode over hele landet, spesielt i distriktene. Vi har god kontakt med folkedypet.

04:09 – Vindturbiner

05:24 – Bomiljø

06:12 – Styrke distriktene

06:26 – Immigranter i distriktene og innvandring generelt

#02 – (08:25) Hva tenker du at skal til for at et nasjonalkonservativt parti skal slå igjennom i Norge? Vi hadde vært på Stortinget om vi hadde fått en ærlig mediedekning.

Vi har vært usatt for en koordinert valgmanipulasjon, noe som er ødeleggende for det norske demokratiet.

#03 – (11:52) Rødt er et regulært kommunistparti, men dette vil de ikke snakke så høyt om. Hvis de får mere tilslutning, så vil vi se det sanne kommunistpartiet.

De får oppslutning fordi de andre partiene gjør det så elendig. De har blitt båret på gullstol av media. Vi får ikke oppmerksomhet i det hele tatt. Demokratene ble puttet inn i gruppen «andre» på oversiktene, mens MDG og Rødt ble løftet opp og synliggjort i oversikter og på Valgomaten.

#04 – (15:18) Det er ikke lenge til lokalvalg. Hvilke ambisjoner har dere før dette? Vi gjorde det veldig bra i Kr.sand. med 13,5% og 10 representanter.

Hva handlet problemene i etterkant om? De som gikk over var nok «trade-bare». De fikk mer igjen for å gå over. Noen mener at vi er for mistroiske, men vi viser jo tillit; kanskje litt for mye innimellom. Nå har vi en langt større medlemsmasse, og langt flere engasjerte som ønsker å være med. Vi forventer at det er mange gode folk her. Vi har voldsomt mange flere å velge blant enn tidligere, og derfor bygger vi organisasjonen nå. Vi har nesten 5.000 betalende medlemmer, og vi ser via disse hvor det er størst trykk. Vi ønsker å fortsette med å være store i distriktene.

#05 – (20:21) Du var med i Debatten med Per Sandberg. Når gikk det galt med FRP? Har de ridd to hester: liberalister og nasjonalkonservative?

I FRP verdsetter alle en høy grad av frihet, men der stopper det. Liberalistene ønsker en fri markedsøkonomi, men dette vet de ingenting om. Et marked må styres selv om man ønsker at det skal være mest mulig frihet. Vi må bruke hodet.

00:23:03:10 – Vindkraft er lønnsomt mener de liberale: Nei det er det ikke, selv med mer inntekter enn utgifter, så lenge store deler av inntektene er subsidier. Vindmøller bygges på utmark som er billig, nettopp fordi det ikke er lov til å bygge der, men de fikk lov, men ikke de som ønsket å regulere området til boliger. Vindkraft-firmaene burde betalt normal tomtepris. De urbaniserer jo villmark, og jager bort dyrelivet; og ødelegger natur og friluftsarealer. Dette er helt uvurderlige områder.

#06 – (24:35) Hvordan klarte FRP å rote seg bort i Det Grønne Skiftet? Det skyldes nok mangel på ryggrad. Antagelig er det et flertall i FRP som ikke har det.

Det er for mange som er opptatt av å få venner på Stortinget; det er ikke jeg. Jeg ønsker å drive politikk på vegne av våre medlemmer, ikke å få nye venner blant politikere. Enten er dere med eller mot oss. Karbonfangst er jo også fullstendig uten mål og mening.

00:25:55:00 – Det var fryktelig å bivåne FRPs ferd utfor stupet. Til å begynne med var nok de nasjonalkonservative i flertall, men etter hvert ble de liberale så mange at Sylvi Listhaug kunne tillate seg å si at hun fikk frysninger av ordet. Da var det takk og farvel. Her forsvant nok nesten halvparten av velgerne. Sentralt i FRP er det nok mange liberale, men ute i distriktene er de mer nasjonalkonservative.

00:28:01:23 – Jeg forsøkte å bidra til at FRP skulle bli mer nasjonalkonservative, men dessverre gikk ikke det. Jeg hadde imidlertid en Plan B, og det er der vi er nå: Demokratene. Jeg er ikke lei meg for at det gikk slik. Vi kommer til å være en pest og en plage for de som ikke ønsker å ta vare på det norske folk. Det skal vi være lenge. Vi ønsker å snu skuta. Sveits er et nasjonalkonservativt land, og de tar vare på sin suverenitet.

De har også noe vi gjerne vil ha: det er et Direktedemokrati. Vi vil ha folkets mening i alle de sakene som er viktige for landet og velgerne. Vi tror ikke at politikerne vet bedre enn velgerne. Ofte sitter sunt folkevett ute på traktoren og pløyer. Veldig mange av politikerne våre eier ikke relevant erfaring i det hele tatt. Utdannelse virker ikke om den ikke er relevant og testet i praksis. Vi må gjeninføre realismen, ikke en svevende utopisk boble hvor politikerne vet best for oss.

#07 – (31:41) Vi har ikke matvareberedskap, medisinberedskap eller sykehusberedskap. Vi har jevnt og trutt bygget ned sengekapasitet fra 40.000 til 11.000 samtidig som folketallet har steget med nesten 50%.

Dette er en politikk som nesten er suicidal. Vi har jo ikke noe forsvar lenger. Hva er det de har drevet med, og hva er det de driver med? Her er det interessekonflikter og inhabilitet med nye venner, som ikke tåler dagens lys. Det er dessverre ikke straffbart å være dum, og det ligger en livsfarlig naivitet der.

00:35:35:10 – Men hva var det som gjorde at du ville stikke nakken ut og gå fra en godt betalt jobb i næringslivet, til et såpass kontroversielt parti som dette? Jeg liker risikosport og plages ikke av å ta kalkulerte sjanser. Du må sette deg inn i saker før du tar beslutninger, og jeg bruker masse tid på å sette meg inn i saker jeg tidligere ikke visste nok om. Hvorfor reagerer ikke Norge raskere og samler mer oppdatert informasjon? Demokratene har ikke hengt seg på klimahysteriet: fordi tallene stemmer ikke! Jeg er heller ikke en vaksinenekter, men det er åpenbart at de såkalte vaksinene mot Covid-19 ikke virker som de skal, og at de har dødelige og alvorlige bivirkninger for veldig mange.

Den dagen Demokratene får pressedekning, så er det fordi vi har tatt feil om noe. Dette har vi så langt ikke fått.

Politikerne gjør akkurat det som passer dem mellom valgene, men når det er valgår så hører de plutselig på velgerne til valget er over. Selv er jeg født i knappetelt, og trenger ikke masse luksus.

#08 – (44:13) Tror du Trump kommer til å stille i 2024?

Ja, så lenge helsa holder. Drevet mot Trump fra mediene, gjorde at det virkelig gikk opp for meg hvor dårlig det står til i media.

De er mistenkelig koordinerte; noe stinker virkelig her. Hva tror du om DeSantis? Han er en fornuftig fyr, og jeg har sansen for han. Han jobber for flagg og fedreland. Operation Warp Speed kan bli et problem for Trump. Han er jo ikke akkurat typen til å gi seg. Vi visste for lenge siden at vaksinene ikke er ufarlige, og at de ikke har blitt testet skikkelig. Nå er det også lekket fra Pfizer at dette visste de tidlig. Alt som er sagt og gjort i Norge vedr. Covid 19 må frem. Her kan det ikke være noe hemmelighold. Personvern er en syltynn unnskyldning for hemmelighold.

Det er en voldsom underrapportering om vaksineskader og døde fra disse. Dette er et eksperiment som utføres på hele verdens befolkning. Det er for sent å få overdødelighetstallene for 2021 først i april 2022. Noen må jobbe mye raskere når det er så viktig. Vi må få klarhet i hvor skadelige de nye vaksinene er. Hver eneste dag vaksinerer vi hundrevis av nye, og vi aner ikke hva dette kan bety for fremtiden. Vaksinen må være frivillig, og de som ønsker å ta den må være fullt informert.

#09 – (57:08) USA har vært Norges viktigste allierte siden 2. verdenskrig. Hvordan tolker du situasjonen nå? Jeg er engstelig for USA.

Woke-kulturen raserer landet og man kan bli frosset ut om man sier noe som oppfattes krenkende. Denne kulturen må snarest legges død. Amerikanerne ser jeg som litt oversensitive, mens nordmenn er mer rolige og nøkterne. Likevel kommer dette i vår retning. Biden må jo ha teleprompter for absolutt alt, og det er jo en nasjonal nyhet om han tar en ball på direkten. Mediene har seg selv å takke for at vi spekulerer på egen hånd, siden de ikke kommer med skikkelige nyheter.

01:02:03:04 – Biden driver woke politikk og har nå uttalt at neste høyesterettsdommer skal være en farget kvinne. Dette er helt forkastelig å si, ettersom alle bør velges etter egenskaper og ikke etter kjønn. Kjønn skal ikke være en avgjørende kvalifikasjon.

01:03:14:13 – Det snakkes om borgerkrig i USA og Frankrike. Hvor farlig mener du multikulturalismen er som ideologi? Det er steile fronter, og det foregår kanskje allerede en krig. Man bruker pressen og skolen til å påvirke meninger i samfunnet. Undergraving av infrastruktur og forsvar er heller ikke bra i Vesten. Dette kan se ut til å være styrt fra overnasjonale krefter. Dette må vi få ryddet opp i.

#10 – (01:05:11) Hva tenker du om valget i Frankrike? Valget er nå i april. Zemmour går også for folk og fedreland.

Fragmentering av de som i stor grad er enige er aldri bra. Han og Le Pen bør kanskje samarbeide. Zemmour virker fornuftig og klar i talen. Frankrike har jo hatt en ekstrem immigrasjon de siste årene.

#11 – (01:07:52) Mainstream Media har lagt lokk på at det var en afghansk flyktning som voldtok en 90 år gammel dame i Alta. Hva tenker du om dette?

MSM har sin egen agenda og promoterer et multikulturelt samfunn, og underslår helt åpenlyst dette. De underslår rene fakta og forteller halvsannheter. De vrir på beskrivelsene slik at det skal se bedre ut fra deres side. Dette er farlig siden, mediene villeder velgerne og politikere, ved å aktivt underslå hva som faktisk foregår.

#12 – (01:10:45) Tilbakevandring: Tror du Norge kan implementere et program for tilbakevandring? Det er en god del som bør komme inn under dette, og det må gjøres på en korrekt og rettferdig måte.

Vi er ikke imot innvandrere, men mot de som ikke kan eller vil delta. Det har ikke vært noen innvandringsstopp, og det er ingen grunn til at de skal få permanent opphold. Nesten alle som kommer er velferdsflyktninger. En gjennomsnittlig asylsøker koster ca. 20 millioner kroner, og i tillegg får de ofte familiegjenforening. Norge er i ferd med å bli overbefolket i forhold til egen bærekraft og selvforsyning. De som ikke bidrar, men ligger samfunnet til byrde; de må vi gjøre noe med. Hvis ikke bryter alt sammen.

#13 – (01:16:38) Hva med ACER og strømpriser, er det lett å reversere denne politikken? Ja det mangler kun politisk vilje, og det kommer en masse dårlige unnskyldninger; også for drivstoffprisene.

Dette gir en lavkonjunktur som vil bli et problem. Norsk strøm er folkets eiendom. Vi skulle hatt en strømpris på 30 øre. Politikerne beklager, men vil ikke slå full retrett. Man skulle tro at det er et mål at norske borgere skal suge på labben for å ikke bli for ivrige.

Det må være en leveringsplikt og garanti for kraft, slik at denne ikke eksporteres om man ikke har nok lager. Det bør settes en makspris på 50 øre, inklusive nettleie og alle mulig andre avgifter. Dette må være forutsigbart. Vannmagasiner skal aldri tømmes helt. Vi bør oppgradere de anleggene vi har, og ikke ødelegge mer natur ved å bygge nye. I Norge er det kaldt, og vi vil ha 22 grader i stua for å holde oss friske. Vi må ha en beredskap for mat, energi og drivstoff. Vi kan ikke stoppe hjulene i samfunnet ved å gjøre det for dyrt å være deltagere. Det skal ikke være slik at det blir for dyrt å besøke venner og familie, eller utføre andre vanlige dagligdagse aktiviteter. Dette går naturligvis også utover næringslivet.

#14 – (01:25:39) Hva mener du om Taliban på Norgesbesøk? Dette var jo mye styggere enn det Sylvi gjorde, da hun hadde et MEME på FB hvor hun mente at AP var mer opptatt av immigranters ve og vel enn den norske befolkningen.

Støre gråt sine krokodilletårer og sa at Sylvi måtte gå; noe hun også til slutt gjorde. Hun måtte i tillegg be om unnskyldning mange ganger. Sylvi burde nå si at Støre vanærer norske falne, og at de bifaller en menneskefiendtlig ideologi som beviselig diskriminerer kvinner og barn, mishandler dyr og som rett og slett er helt forkastelig. Vi gir dem anerkjennelse ved å ta dem til Norge, og de får støtte fra skattebetalere. Disse folkene ønsker kun å ta livet av oss, og det er ingen grunn til å støtte dem. Sylvi måtte tre av, men for AP får det ingen konsekvenser. FRP bør si takk for sist og forlange hoderulling.

#15 – (01:28:21) Hva synes du om det tredje kjønn? Jeg har sympati med alle som sliter med sin identitet, men den store normale hop skal ikke tilpasse seg dette.

Derfor blir det helt feil å vedta noe slikt. Tanker om å bytte kjønn bør heller ikke settes i hodet på barn. De som føler seg annerledes skal respekteres, men vi kan ikke vedta at det skal inn i lærebøkene.

#16 – (01:30:11) Spetalen har tatt til orde om riksrett mot de som stemte for ACER. Hva mener du om det? Om det juridisk kan underbygges at suverenitet er avstått, så ligger det i sakens natur: da blir det riksrett.

Demokratene er veldig opptatt av suverenitet gjennom flere tiår. Vi er i ferd med å bli en bananrepublikk, og en bakhage for andre og sterkere nasjoner. Vi har gitt bort mye av vår suverenitet, og det virker ikke som om det er interesse for å bygge opp egen selvforsyningsgrad. Et nylig eksempel er at Erna Solberg sa at vi måtte ha lockdown for å bygge ut flere sykehusplasser. Dette har ikke skjedd, og vi tåler ikke noe ekstraordinært i det norske helsevesen. Det har ikke kommet til en eneste ekstra intensivplass, og da forsvant i praksis hele grunnlaget for denne lockdown’en. Vi er ikke selvberget på noe som helst, og vi tror at andre skal redde oss. Det skjer ikke i praksis.

#17 – (01:33:34) Dere har sendt ut flere pressemeldinger sammen med PDK. Er det håp om ytterligere samarbeid?

Vi ser likt på veldig mye, også med andre mindre parti, men det er noen forskjeller. Vi har ikke noe imot å fronte saker sammen der vi har samme syn. Vi får se dette an over tid.

#18 – (01:35:11) Du har jo vært aktiv kickboxer i mange år? Det er viktig å holde seg i form. Jeg liker utfordring og å teste egne grenser.

Min sønn har også vært norgesmester. Jeg trener fortsatt, men ikke på samme nivå.

Hvilke tips har du til å komme seg ut av sofaen? Man må få smaken på god form. Ta små skritt om gangen og ta gjerne i litt. Kombinasjon av løping og styrketrening er viktig. Det samme er kosthold. Ikke få i seg for mye sukker, og å spise sunt. Kutte ut dårlige daglige vaner. Hodet kommer også mere med når man kommer i god fysisk form. Da greier man også å gjøre helt andre ting som gjør at man virkelig føler at man lever. Det er viktig å ha en god kvalitet i livet: ikke bare leve lenge, men virkelig leve livet.

Exit mobile version