Site icon Lykten

Det nye Norge: Gjengbråk og drapsforsøk med knivstikking i Oslo og knivstikking på gaten i Lillestrøm

(Foto: Lykten.no)

Gjengbråk og slåsskamper har blitt et vanlig fenomen i de mer innvandrertette bydelene i hovedstaden. Det siste året har det endog vært skyting og drap på åpen gate av mindreårige. Der både ofre og gjerningmenn har ikke-etnisk norsk bakgrunn. Og denne uken var det et nytt gjengoppgjør mellom fremmedkulturelle ungdommer og menn på Stovner, der en 17-årig gutt knivstakk to menn, en av dem som fikk livstruende skader. Selv om 17-åringen er mindreårig valgte retten å varetektsfengsle ham.

Fra Avisa Oslo:

17-åringen er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter en voldshendelse på Tokerudberget på Stovner onsdag kveld. Da ble to menn i 18-20-årsalderen påført stikkskader.

Den ene av dem ble alvorlig skadet, men er utenfor livsfare. Den andre fikk behandling for lettere skader på legevakten.

Fredag besluttet Oslo tingrett å varetektsfengsle ham i to uker med brev- og besøksforbud.

Til tross for sin unge alder er ikke 17-åringen ukjent for politiet fra tidligere.

I forbindelse med trusselepisoden stakk 17-åringen fornærmede i magen med kniven, slik at han ble påført et kutt. Han forsøkte også å stikke ham flere ganger, men gutten kom seg unna.

Dommen fra august var en fellesdom med en dom fra mai i fjor. Der ble 17-åringen dømt for å ha begått flere ran ulike steder i Oslo, sammen med tre andre gutter. (Sitat slutt).

Så tar vi turen noen kilometer av gårde til Lillestrøm, der en mørkhudet mann tok med seg kniv på byen. Der valgte han å ta denne frem og bruke den på et annet menneske. Romerikes Blad velger også å lyve til sine lesere om bakgrunnen til mannen bak drapsforsøket. Les hva de skriver og hva politiet gikk ut med på sin offisielle Twitter-profil.

Fra Romerike Blad:

– 01.10 fikk politiet in melding om knivstikking her i Storgata i Lillestrøm. Vi rykket ut med flere enheter og ambulanse, forteller politiets innsatsleder Håkon Berg til Romerikes Blad.

– Da vi ankom stedet var det en person som var knivstukket, muligens flere ganger. Han ble fraktet til Ullevål med ambulanse. Det vi fikk vite av helsepersonell da han ble hentet var at han var alvorlig, men ikke kritisk skadet, sier Berg.

– Beskrivelsen vi foreløpig har av gjerningspersonen er at det er en ung mann. Muligens i slutten av tenårene, begynnelsen av 20-årene. Rundt 190 cm høy og skal være iført en sort Moncler jakke med pelskrage, sa innsatsleder Håkon Berg til Romerikes Blad natt til søndag. (Sitat slutt).

Exit mobile version